Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk skådespelare åtalad för mord sin fru

- 20/02/2019, 09:34 -

En svensk skådespelare i 50-års åldern är nu åtalad för mord på sin fru. Kvinnan hittades död i parets radhus i Kista i september 2018. Mannen är misstänkt för att ha skurit henne i halsen.

En svensk skådespelare i 50-års åldern åtalas nu för mord på sin fru. Det var i september som polisen fick ett larm till ett radhus i Kista. På plats hittade de en död 28-årig kvinna.

Mannen är en känd svensk skådespelare som har jobbat med stjärnor som Mikael Persbrandt, Samuel Fröler, Helena af Sandeberg, Kjell Bergqvist, Stefan Sauk, Sofia Helin, Mads Mikkelsen och Alexander Skarsgård.

Mannen greps omgående av polisen och häktades för mord. Han erkände kort efter att han dödat kvinnan.

Nu åtalas mannen i Solna tingsrätt, skriver Expressen. 

”NN har berövat NN livet genom att med kniv tillfoga henne en skada på halsens högra sida vilket förorsakat dels en sårkanal med skada på höger nickmuskel samt på höger halsven som lett till förblödning”, står det att läsa i åtalet, skriver Expressen. 

Skådespelaren Stefan Sauk, 63, jobbade med skådespelaren för många år sedan.

– Jag minns honom som en ung grabb som kämpade förtvivlat för att vara med de stora killarna. Han ville så mycket. Jag kan bara beklaga omständigheterna. Det som har hänt är en stor tragedi, sa Stefan Sauk till Aftonbladet.