Skam
Skådespelarna i tv-succén Skam. - Foto: Marit Hommedal/TT, Thomas Hayes/Instagram, Herman Tommeraas/Instagram

Skådespelarna från Skam – det här gör dem idag

Skamhysterin är ett minne blott och vi ser allt fler tv-serier göra nya tolkningar av världssuccén. Men vad gör egentligen skådespelarna idag? Nyheter24 har svaren!


Storsuccén Skam tog hela världen med storm när de norska ungdomarna skildrade allt från kärlek och integration till hbtq-frågor. Sista säsongen sändes sommaren 2017 och hittills har många nya ungdomsserier försökt ta efter konceptet från den norska succén, dock utan någon större framgång.

Men vad gör egentligen skådespelarna från Skam idag? Nyheter24 har plockat fram spaden och tagit reda på allt som skådespelarna pysslar med. 

Herman Tømmeraas

Herman Tømmeraas flydde till militärtjänsten efter Skam. Bildkälla: Herman Tømmeraas/Instagram

Herman Tømmeraas spelade tjejtjusaren Christoffer, även kallad "Penetrator-Chris". Men efter Skam-inspelningens slut flydde Herman till militärtjänsten och jobbade som högvakt för den norska kungen. I en intervju med Nöjesbladet förklarade han att han ville komma bort från "Skam-bubblan". 

Efter militärkarriären valde han att återgå till skådespeleriet och agerade även som exekutiv producent för serierna "Semester" och "Null". I dag jobbar han flitigt som Instagram-modell och gör samarbeten med ett flertal varumärken.

Thomas Hayes

Thomas Hayes som spelar William gör många kommersiella uppdrag på Instagram. Bildkälla: Thomas Hayes/Instagram

"Snygg-William", spelad av Thomas Hayes, försvann från Skam efter andra säsongen. Anledningen? Han hade tröttnat. Dock dök han upp i sista avsnittet av den fjärde säsongen till Nooras, spelad av Josefin Pettersen, förtjusning. 

Det har varit ganska tyst kring Thomas Hayes efter Skam-hysterin. Skådespelaren hade en roll i den norska thrillern "The River". Sedan har han även varit med i mockumentären "Han heter icke William", en kritiserad serie om skådespelarens liv efter ungdomsseriens slut. 

I övrigt jobbar han med kommersiella uppdrag på Instagram och tar sig an diverse DJ-gig.

Josefine Pettersen

Josefine Pettersen, känd som Noora, har figurerat i W Magazine. Bildkälla: Bendiksby, Terje/NTB Scanpix

Skådespelaren Josefine Pettersen som spelade karaktären Noora, har inte figurerat i någon större tv-produktion efter Skam-succén. Efter inspelningarna av tv-serien har Josefine Pettersen inte heller velat medverka i speciellt många intervjuer. 

Hon har gjort en kortfilm om flygaktivisten Elin Ersson 2018 och jobbade även som fotomodell för W Magazine under 2017. Josefine Pettersen har dessutom spelat rollen som Crissy i musikalen "Hair" på Oslo Nye Teater. Numera är hon aktuell med sin första film, "Disco", där hon spelar huvudrollen. Den norska filmen regisserad av Jorunn Myklebust Syversen hade premiär i Norge i oktober i fjol.

Ulrikke Falch

Ulrikkes tolkning av Jennifer Lopez bild. Bildkälla: Ulrikke Falch/Instagram

Ulrikke Falch, som spelade karaktären Vilde, har efter seriens slut mest uppmärksammats för sitt konto på Instagram. Där har hon hyllats för sina samhällskritiska, feministiska och skämtsamma videos och bilder. Men en bild stoppades av självaste Instagram. För på en bild hade Ulrikke återskapat en av Jennifer Lopez heta selfies.

Skådespelaren har även släppt boken Jenteloven; Feministisk førstehjelpsom är en överlevnadsguide för ungdomar med målet att öka medvetenheten hos unga tjejer om trakasserier och diskriminerande beteenden mot dem i deras dagliga liv - och hur det kan hanteras.

Lisa Teige

Lisa Teige spelade Eva. Bildkälla: Junge, Heiko/NTB Scanpix

Eva, spelad av Lisa Teige, har haft fullt upp efter inspelningen av Skam. Hon spelar huvudrollen i både i tv-serien "Håbet" och i dansfilmen "Battle". Men bortsett från det har Lisa Teige hållit en ganska låg profil. För närvarande studerar hon modern dans i en skola i Oslo.

Iman Meskini

Iman Meskini släppte boken #minhistorieminmening. Bildkälla: Iman Meskini/Instagram

Iman Meskini spelade Sana, som hade huvudrollen i den fjärde och sista säsongen av Skam. I augusti 2017 var hon den första kvinnan iklädd hijab att pryda omslaget på en större tidning i Norge, nämligen magasinet Costume. 

Efter inspelningen av succéserien Skam påbörjade hon sin värnplikt i Norges luftvärn. Iman Meskini har även släppt boken #minhistorieminmening som skildrar unga muslimer och deras plats i samhället.  

Det är inte bara karriären som går framåt för Iman Meskini. I juni i fjol gifte sig nämligen skådespelerskan med pojkvännen Mourad Jarrari. Deras relation har de valt att hålla dold från offentligheten och paret pratar inte öppet om kärleken till varandra. 

Tarjei Sandvik Moe

Tarjei Sandvik Moe tillsammans med Lisa Teige. Bildkälla: Junge, Heiko/NTB Scanpix

Huvudrollsinnehavaren för den tredje säsongen av Skam, Tarjei Sandvik Moe, spelade tonåringen Isak under serien. Kort efter säsongsavslutningen var han med i den erotiska thrillern ”En affære”, där han spelar en elev som inleder en relation med sin 26 år äldre lärare.

Han har även figurerat i den klassiska musikalen "Grease". Nu har Tarjei Sandvik Moe fullt upp med att spela in komedin "Gledelig Jul" som har planerad premiär i december. 

Det är många som suktar efter Tarjei, men den stora frågan är - har "Isak" från Skam någon kjæreste? Vi har försökt ta reda på om den charmiga skådespelaren har en flickvän eller pojkvän men då han är såpass privat med sitt liv har vi ännu inget svar på frågan. 

Kan du inte få nog av Skam? Läs artikeln om amerikanska Skam

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Saknar du Skam?
Tack för din röst!