Här är 4 saker du vill veta om Anders Öfvergård

- 17/03/2019, 18:01 -

Anders Öfvergård är en av deltagarna i det aktuella programmet "Den stora hälsoresan". Men vem är han egentligen och vad har han mer gjort i livet? Vem är hans fru? Och har han renoverat sitt hus själv? Nyheter24 listar 4 saker om honom.

Sven Anders Öfvergård, född den 3 januari 1968, är en byggnadsingenjör, entreprenör och programledare. Många förknippar nog honom som "Arga Snickaren", då han under många år var programledare för kanal 5:s reality- och inredningprogram "Arga Snickaren". 

Nu syns Anders i det aktuella programmet "Den stora hälsoresan" som sänds på Dplay. 

Men vem är han egentligen och vad har han mer gjort för något i sitt liv? Nyheter24 listar fyra saker som du vill veta om Anders Öfvergård. 

Träffade sin nuvarande fru på jobbet

Anders gifte sig redan som 23-åring och spenderade flera år i parterapi innan han skilde sig. I dag är han gift med frun Cecilia Öfvergård och tillsammans har de barnen Simon och Vilma

Makarna träffades när Cecilia var anställd på en av Anders tidigare restauranger. Anders har berättat att deras relation byggdes upp successivt och att "det började med att det var väldigt kul att snacka". 

Anders har också barnen Sara och Viktor från sitt tidigare äktenskap. 

Renoverar Anders sitt eget hus?

Anders bor sedan 2007 i en villa på Värmdö utanför Stockholm med sin familj. Trots att Anders är en riktig byggveteran och har renoverat en hel del även i sitt eget hus berättar han i en intervju för villalivet.se att han också valt att ta hjälp av hantverkare

– Jag gillar att bygga själv, men hemma funkar det inte. Jag kan inte jobba på dagarna och sedan komma hem och fortsätta arbeta.  


Anders Öfvergård
Bildkälla: Bertil Enevåg Ericson/ TT

Har gjort en dokumentär om droger

Jajamen. Anders gjorde under 2019 mini-dokumentären "Anders och knarket" som handlar om narkotikans utbredning i Sverige. I dokumentären träffar han bland annat langare, offer och brukare. 

Seglat från Kanarieöarna till Västindien

Anders jobbar väldigt mycket och för ett par år sedan höll han på att gå in i väggen. Men då tog han en paus från vardagen och seglade från Kanarieöarna till Västindien.

– Jag seglade från Kanarieöarna till Västindien med sju personer som jag inte kände sedan tidigare. Vi var ute i 23 dygn. Cilla gillar inte att segla, det fanns bara en satellittelefon att kunna kontakta mig på och det var otroligt bra för mig. Man seglar i tre timmar, och så byter man av. Dessutom är jag ju hemma i perioder ibland, så jag är inte bara borta hela tiden, har han berättat för Hänts reporter Lotta Gray