Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Camilla Läckberg hänger ut Josefin Nilssons ex-pojkvän

- 25/03/2019, 17:19 -

Författaren Camilla Läckberg väljer nu att hänga ut den manliga skådespelare som dömts för att ha misshandlat sångerskan Josefin Nilsson.

Dokumentären om sångerskan Josefin Nilssons liv har väckt starka känslor. I dokumentären "Älska mig för den jag är" så framkommer det hur Josefin blev utsatt för psykisk och fysisk misshandel av en pojkvän hon var tillsammans med under 90-talet. Josefin dog år 2016. Hon blev 46 år gammal.

Under lördagen hölls en ljusmanifestation för Josefin. På sociala medier så har många svenska kändisar uttryckt sin ilska och sorg. Under hashtaggen #brinnförjosefin har skådespelarna Mia Skäringer, Helena Bergström och Alexander Karim bland annat visat sitt stöd för Josefin. Karim skrev ett öppet brev på Nyheter24. Här kan du läsa det.

Josefins ex-pojkvän – som dömdes efter att ha misshandlat henne – är en känd skådespelare. Han har medverkat i många svenska kända filmer och teateruppsättningar. Under måndagen stod det klart att Dramaten ställer in föreställningar där mannen medverkar.

Josefin Nilsson
Josefin Nilsson dog den 29 februari 2016. Hon blev 46 år gammal. Bildkälla: Stella Pictures

– Det stämmer. Det går inte att genomföra dem, det är för allas bästa, sa Lena Törner som är presschef på Dramaten, till Dagens Nyheter.

"Bring it on"

Författaren Camilla Läckberg riktar skarp kritik mot skådespelarmannen, och väljer nu att publicera hans namn och bild på sociala medier.

"För min del är jag inte rädd för ev juridiska konsekvenser. Bring it on. Jag tar det i så fall. Come what may. Blir ett utmärkt tillfälle att få upp all skit till ytan. Vi kan tvätta byken ordentligt då tillsammans. Fullt beredd ta ev juridiska konsekvenser", skriver hon.

Camilla Läckberg
Camilla Läckberg valde att lägga ut namn och bild på den skådespelare som dömdes för att ha misshandlat Josefin Nilsson. Bildkälla: Stella Pictures.

Hyllas av fansen: "Snacka om civilkurage"

Camillas tilltag hyllas av hennes fans.

"Finns inte ord för vilken kvinna du är Camilla"

"Mäktigt av dig Camilla att ta ställning för en sån här sak utan att fundera på konsekvensen. Önskar det fanns fler som du"

"Älskar ditt mod och hur fantastiskt du uttrycker dig. Sluta aldrig med det!!"

"Vilken modig människa och fantastisk förebild du är"

"Snacka om civilkurage"

"All heder åt dig som inte drar dig för att dra upp all skit om denna vidriga person"