Instagramprofil åtalad för mord på sin ex-flickvän
En välkänd Instagramprofil åtalades för mord på sin ex-flickvän. Idag föll domen.

Instagramprofil döms till 18 års fängelse för mord på ex-flickvän

En välkänd Influencerprofil har suttit häktad i över 10 månader, misstänkt för att ha dödat sin ex-flickvän. Idag den 4 april klockan 11.00 föll domen – mannen döms till 18 års fängelse för mordet på kvinnan.


Det var den 26 april 2018 som en kvinna i 30-års åldern hittades död i ett badkar i en lägenhet i Solna i Stockholm. I lägenheten fanns även kvinnans dotter. 

Polisen trodde först att det rörde sig om ett självmord, och platsen spärrades inte av för teknisk undersökning.

Ett par dagar senare så fattade polisen misstankar mot kvinnans ex-pojkvän –  en 23-årig man med ett långt brottsregister. 

Kvinnan hade gått till polisen en månad innan hon hittades död i sitt badkar. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Den 23-åriga mannen är en även välkänd Instagramprofil som har hundratusentals följare på Snapchat, nästan 85 000 följare på sin Instagram och han driver även en Youtubekanal. 

Mannen är känd för sina ofta väldigt provokativa inlägg. Han är även nära vän till flera stora TV-profiler och Instagramstjärnor.

Den 23-åriga mannen har suttit häktad i över 10 månader. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Mannen åtalades för mord, grov kvinnofridskränkning, grovt ärekränkningsbrott, ringa narkotikabrott, innehav och sexuellt ofredande.

Influencerprofilen misstänktes för att ha förgiftat kvinnan med den syntetiska opioiden Tramadol. Han ska sedan ha placerat hennes kropp i badkaret. Profilen, som har suttit häktad i över 10 månader, förnekar mord. Mannen har suttit fortsatt häktad i väntan på domen. 

Rättegången avslutades den 25 mars, och idag klockan 11.00 meddelades domen. Profilen döms till 18 års fängelse.

Injicerade tramadol i kvinnans hals

Tingsrätten har kommit fram till att mannen gav kvinnan en dödlig dos av tramadol. Han injicerade drogen i hennes hals innan eller efter det att han hade lagt henne i ett vattenfyllt badkar så att hon drunknade. 

I lägenheten fanns även kvinnans treåriga dotter. 

Mannen har även dömts för grov kvinnofridskränkning mot samma kvinna, misshandel m.m. mot två andra kvinnor, grovt vapenbrott och flera andra brott. Straffet har bestämts till 18 års fängelse för samtliga brott. Mannen ska vara fortsatt häktad, skriver Solna tingsrätt i ett pressmeddelande. 

Domaren i målet, rådmannen Lena Klintefall säger: 

– Det finns flera försvårande omständigheter kring mordet, bl.a. att mannen planerade mordet och försökte dölja det på olika sätt, att det begicks mot en kvinna som han var klart fysiskt överlägsen i hennes hem och framför allt att hennes lilla dotter var hemma vid tillfället.

Domstolen var enig i alla delar.

Här kan du läsa mer om fallet: 

Influencer åtalad för mord på ex-flickvännen – läs hennes sista inlägg här

Alex, 19, polisanmälde den mordåtalade Influencerprofilen

Profilen misstänks för mord

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

1 timme sedan
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

2 timmar sedan
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

2 timmar sedan
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

3 timmar sedan
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

3 timmar sedan
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?