Fredag 23 Jul
Stockholm

Experimentet som blev en film: ”Spelade in när jag kollade på porr”

Parning
Filmen Parning har premiär fredag 29 mars. Foto: TT

Dokumentärfilmen Parning rullar upp på biodukarna fredagen 29 mars. Det är en nutida kärlekshistoria som kastar tittaren rakt in i den känslomässiga berg- och dalbana det innebär att dejta i 20-årsåldern.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Regissören Lina Maria Mannheimer genomförde ett experimentet med två nittiotalister under ett år. Hon intervjuade Naomi Carter, 24, och Edvin Kempe, 24, via Skype en gång i veckan, och bad dem filma situationer ur deras liv – samt fick full tillgång till deras sociala medier och Tinderapp. 

Det började med att regissören var nyfiken på hur internetdejting påverkar vårt beteende – i en tid då det är en självklarhet för unga att kommunicera digitalt och via sociala medier. 

Tanken med projektet var aldrig att deltagarna skulle mötas. Men så gjorde de det och filmen tog en ny vändning – känslor väcktes mellan Edvin och Naomi. 

– Allt man kan känna för en människa har jag nog känt för Edvin under den här filmen. Från intresse, attraktion, kärlek och beundran till äckel, irritation och ilska, säger Naomi Carter. 

Lina Maria Mannheimer följde Edvin Kempe och Naomi under ett år - och hade full tillgång till deras sociala medier. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Det blev aldrig någon långvarig kärlekshistoria för Naomi och Edvin, men idag är de väldigt goda vänner. 

– Jag och Naomi blev kära vid olika tidpunkter. Naomi förstod sina känslor lite tidigare. När hon var villig att öppna sig var jag inte riktigt där mentalt än. Jag kom ifatt mig själv ganska långt senare. När jag ville vinna tillbaka Naomi hade hon gått vidare, säger Edvin Kempe till Nyheter24. 

Full tillgång till sociala medier 

Att släppa regissören så nära inpå och låta henne få tillgång till deras mail, Tinder, Skype, Messenger, Snapchat, WhatsApp, Instagram och Facebookkonton var en helt ny upplevelse för deltagarna. 

Edvin Kempe menar att han även privat försöker att vara så öppen som möjligt med vem han är. 

– Efter erfarenheten av att ha blivit mobbad lever jag nu efter filosofin: om jag är helt öppen med allt, så finns det inget som någon kan få reda på och vända emot mig, säger Edvin Kempe. 

Spelade in när han tittade på porr

Självcensurerade du dig någon gång under inspelningen? 

– En uppgift var jag inte bekväm med. Mannheimer ville att jag skulle filma mig själv när jag tittade på porr. Jag spelade in klippet men sen när jag skulle ladda upp det, så ändrade jag mig och ”glömde bort” att skicka in, säger Edvin. 

Naomi Carter tycker att regissören har fått fram en rättvis bild av henne men i efterhand kan hon skämmas lite över sig själv när hon tittar på den. 

– När jag såg filmen första gången tänkte jag bara på mina brister, min dåliga hållning, att jag avbryter mig själv när jag pratar och hur sjukt det är att jag säger att jag har fått sperma i ögat på tv, säger Naomi. 

Filmen Parning, regisserad av Lina Maria Mannheimer, har biopremiär fredag 29 mars.

Se i klippet ovan när Naomi Carter och Edvin Kempe berättar om sin medverkan i filmen Parning! 

Vill du se dokumentärfilmen Parning?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela