Josefin Nilsson, Linnéa Claeson
Linnéa Claeson pratar om den omtalade dokumentären "Älska mig för den jag är" med Josefin Nilsson. - Foto: JACK MIKRUT/TT, Jessica Gow/TT

Linnéa Claeson om Josefin Nilsson-dokumentären: "Vi kan inte vänta längre"

En av deltagarna i årets Let's Dance, Linnéa Claeson, kommenterade den omtalade dokumentären "Älska mig för den jag är", som handlar om Josefin Nilsson. "Vi måste börja agera", säger hon till Nyheter24.


Nätaktivisten och samhällsdebattören Linnéa Claeson, 27, är en av deltagarna i årets Let's Dance. På fredag ska hon och hennes danspartner Jacob Persson bjuda på American Smooth till låten Fuck You med Lily Allen

Claeson, som är före detta handbollsproffs, ser både fördelar och nackdelar med sin idrottsbakgrund när hon ska dansa loss inför de svenska tv–tittarna.

– Jag är rätt stel, men kanske van vid att träna hårt. Att man biter ihop och kör. Det kanske är en fördel i alla fall, säger hon till Nyheter24.

Känd för assholesonline

Claeson är även känd för sitt Instagram–konto assholesonline, där hon bland annat publicerar skärmavbilder från män som hatar och skriver opassande meddelanden på sociala medier. Och när hon ska ge sitt bästa tips på hur man hanterar näthat så går hon efter mottot "gör vad fan du vill".

– Någon kanske vill blocka, någon kanske vill polisanmäla, någon kanske behöver ringa en kompis och gråta, någon kanske vill skriva någonting roligt tillbaka. Gör bara det som känns bäst för dig själv, säger Claeson.

"Känner en frustration"

Efter den omtalade dokumentären "Älska mig för den jag är", om Josefin Nilsson, som tar upp mäns våld mot kvinnor, så känner Claeson att vi måste öka tempot gällande jämställdhetsfrågorna och våld i hemmet.

– Mäns våld mot kvinnor är ju en fråga som ska beröra och det är väldigt många som har blivit berörda av den. Samtidigt kan jag känna en frustration. Vi vet redan att det är så här illa, säger Claeson.

Hon fortsätter:

– Jag älskar att folk börjar reagera nu, men vi måste öka takten. Vi måste börja agera och inte vänta och låta det här fortgå. För så här illa är det och det har varit det länge när det gäller mäns våld mot kvinnor. Vi måste göra mer egentligen.

Förväntade du dig att det här skulle storma på sociala medier och i media så mycket som det gjorde?

– Efter metoo så tänker jag att mäns våld mot kvinnor är en fråga som engagerar många och att ämnet tas upp är jätteviktigt.

Linnéa Claeson tävlar tillsammans med Jacob Persson i Let's Dance. Bildkälla: Karin Törnblom/TT

Let's Dance sänds nu på fredag klockan 20.00 på TV4.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Följer du assholesonline på Instagram?
Tack för din röst!