Onsdag 12 Maj
Stockholm

Tim "Avicii" Berglings pappa: "Yrket kidnappade vår son"

Klas Bergling om musikbranchen.
Klas Bergling om musikbranchen. Foto: Christine Olsson/TT, Amy Sussman/AP/TT

Det har snart gått ett år sedan världsartisten Tim Bergling hittades avliden. I en intervju med Dagens Nyheter berättar Tims pappa, Klas Bergling, om vad han tycker om musikindustrin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var fredagen den 20 april 2018 som Tim "Avicii" Bergling hittades död i Omans huvudstad Muskat där han befann sig på semester. Nyheten om den svenska stjärnans död kom som en chock, och miljontals fans världen över sörjer stjärnan än idag.

Bildkälla:Amy Sussman/AP/TT

Tim var en av världens största artister och turnerade intensivt runt om i världen i flera år. Under en period gjorde han drygt 300 spelningar per år, något som man kan se i dokumentären "Avicii: True stories". 

I dokumentären får man också följa Tims hälsoproblem och väg bort från rampljuset. Han berättar bland annat om hur stressen påverkade honom. 

– Det är så svårt för mig att förklara att stressen är mitt liv. Det är det min kropp säger till mig. Och har sagt till mig i åtta år, säger han.

Första gången han lades in på sjukhus var 2012. 

I en lång intervju med Dagens Nyheter berättar nu Tims pappa Klas Bergling att det många gånger var avståndet mellan han och sonen som var det mest påfrestande för honom.  

– Det var som att yrket kidnappade vår son. Han drev ju själv på ganska hårt. Han la inte av, tyvärr, säger han till Dagens Nyheter.

"Industrin i sig som är problemet"

Efter dokumentären "Avicii: True stories" är det många personer som påpekat att världsstjärnans omgivning nonchalerade den psykiska ohälsa som Tim själv vittnade om. 

Enligt Klas Bergling är det musikindustrin som är det stora problemet. 

– Jag såg inga onda människor kring Tim. Det är industrin i sig som är problemet, industrin som tjänar pengar på artisten. Det gör det väldigt svårt att stoppa hjulen när de väl har börjat snurra, säger han till Dagens Nyheter.

Läs också: 

Avicii släpper ny musik – ett år efter sin död

Det skrev Avicii på sin telefon tre dagar innan han dog

Tim "Avicii" Berglings familj startar stiftelse till hans ära

Kommentera
Kopiera länk
Dela