Tisdag 18 Maj
Stockholm

Influencern isoleras på häktet – fick våldsamt utbrott

Influencer isoleras i häktet
Influencer isoleras i häktet efter våldsamt utbrott. Foto:

Den 23-åriga Influencerprofilen som i förra veckan dömdes till 18 års fängelse för mord har nu överklagat. Samtidigt framkommer uppgifter om att mannen har tvingats till isolering i häktet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var den 26 april 2018 som en kvinna i 30-årsåldern hittades död i ett badkar i en lägenhet i Solna i Stockholm. I lägenheten fanns även kvinnans treåriga dotter. 

Polisen trodde först att det rörde sig om ett självmord – men ett par dagar senare så riktade polisen misstankarna mot kvinnans ex-pojkvän –  en 23-årig man med ett långt brottsregister. 

Den 23-åriga mannen är en välkänd Influencer som under sin forna storhetstid hade hundratusentals följare på Snapchat, nästan 85 000 följare på sin Instagram en stor Youtubekanal.

Mannen har suttit häktad i över 10 månader, och var då misstänkt för att ha dödat sin ex-flickvän. 

Den 4 april föll domen mot Influencern – han döms till 18 års fängelse för bland annat mordet på ex-flickvännen.

Kvinnan hittades död den 26 april 2018. Nu nästan ett år senare har hennes ex-pojkvän dömts till 18 års fängelse för mordet. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Kallade personal "horungar" och sparkade

Förutom mordet slog Solna tingsrätt fast att han gjort sig skyldig till misshandel, grov kvinnofridskränkning, olaga hot, ofredande, förtal, grovt förtal, sexuellt ofredande, egenmäktigt förfarande, narkotikabrott, ringa dopningsbrott och grovt vapenbrott.

Profilen sitter fortfarande häktad i väntan på att han ska transporteras till den anstalt där han ska sitta av sitt straff. Exempel på anstalter med hög säkerhet – så kallade "klass ettor" – är bland annat de i Hall, Norrtälje och Kumla.

Influencern är i 23-års åldern och hade tusentals följare på sina sociala medier.

Profilens tid i häktet är allt annat än lugn. Han har nu isolerats i sin cell efter att han fick ett våldsamt utbrott där han började slå och sparka på dörren till promenadgården.

I ett dokument som tidningen Expressen har tagit del av står det att läsa att mannen även "uttryckt en vilja att slåss med personal samt slå sönder egendom". Han ska även ha kallat personal för "horungar" och gömt undan medicin.

Risk att han attackeras av andra fångar

Enligt Kriminalvården finns det även en risk att Influencerprofilen attackeras av andra fångar. 

”Det föreligger hög risk för hot/ våld gentemot N.N ifall han skulle vistas tillsammans med flera andra intagna", står det att läsa i Kriminalvårdens dokument.

Detta på grund av hur grova brott han har dömts för. Därför hålls han nu avskild från övriga fångar.

Profilen har överklagat sin dom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela