Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är världsstjärnorna som hyllar Greta Thunberg

- 17/04/2019, 15:22

Kändisarna fortsätter att hylla svenska Greta Thunberg för hennes stora klimatengagemang. Nu senast är det Hollywoodstjärnan Anne Hathaway som tipsar sina drygt 14 miljoner följare att spana in Gretas arbete för miljön.

Från en skolstrejk för klimatet utanför Rosenbad till att ha blivit ett globalt fenomen – den blott 16-åriga Greta Thunberg har verkligen tagit världen med storm. 

Hon har hyllats av allt från Frankrikes president Emmanuel Macron till flera Hollywoodstjärnor. Vi har listat några av världskändisarna som uppmärksammat den unga klimatkämpen. 

Anne Hathaway 

Hollywoodskådisen Anne Hathaway, 36, la i veckan upp en bild på den svenska 16-åringen på sitt Instagramkonto tillsammans med en text där hon hyllar Greta. 

”Jag har varit borta ett tag från Instagram, men varje gång jag loggar in finner jag mig själv bli berörd av Greta Thunberg och arbetet hon gör för moder jord. Jag hoppas ni spanar in vad hon sysslar med”, skriver hon.

Greta Thunberg
Anne Hathaway uppmärksammade Greta Thunbergs arbete på sin Instagram i veckan. Bildkälla: Instagram/annehathaway

Leonardo DiCaprio 

Hollywoodstjärnan Leonardo DiCaprio har också uppmärksammat Greta Thunbergs kamp för ett bättre klimat. I sina sociala medier delade han med sig av en artikel som handlar om henne. 

– Det är väldigt häftigt att man får gehör från såna personer som har så stort inflytande. Det är också bra att han tar ställning, säger Greta Thunberg till Aftonbladet. 

Arnold Schwarzenegger 

Brittiska BBC gjorde ett inslag om Greta Thunbergs skolstrejk – och nyheten tog sig över Atlanten hela vägen till Hollywood. Den klimatengagerade skådespelaren och politikern Arnold Schwarzenegger delade nämligen BBC:s inslag på sin Twitter och passade på att bjuda in henne till sitt årliga klimatmöte i Wien. 

Greta Thunberg
Arnold Schwarzenegger delade ett inslag om Greta Thunberg på sin Twitter. Bildkälla: Twitter/schwarzenegger

Bono 

Även U2-stjärnan Bono har hyllat Greta Thunberg. Det var under Världsekonomiskt forum, i schweiziska Davos, som Thunberg gjorde ett bejublat utspel. Inför en panel, där bland annat Bono satt, tog hon till orda och kritiserade delar av publiken: 

– Några människor, företag och beslutsfattare har vetat exakt vilka ovärderliga värden de offrat för att tjäna omätbara summor av pengar. Och jag tror att många av er samlade här i dag tillhör den gruppen människor, sa Greta. 

Efter en kort tystnad drog Bono igång applåderna och fick med sig övriga i panelen samt publiken. 

Är du engagerad i klimatfrågan?