Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tim "Avicii" Berglings liv blir bok släpps biografin

- 23/04/2019, 13:10 -

Måns Mosesson kommer att skriva den officiella biografin över Tim "Avicii" Berglings liv.

Det har  gått lite mer än ett år sedan Tim "Avicii" Bergling hittades död i Muskat i Oman. Den svenska artisten och världsberömda DJ:n blev bara 28 år gammal. 

Den 10 april i år släpptes hans singel "SOS" postumt, och albumet "TIM" kommer den 6 juni. 

Nu står det även klart att det kommer en officiell biografi om Tims liv. 

Måns Mosesson är journalist och jobbar på Dagens Nyheter. Han har fått i uppdrag att skriva boken, som kommer att ges ut på Albert Bonniers förlag. 

– Det ska samtidigt bli en uppriktig historia som inte väjer för de svårigheter som Tim gick igenom, och som jag tror att många i hans generation känner igen sig i, säger Måns Mosesson, skriver Expressen.

Tim Avicii Bergling
Tim "Avicii" Bergling blev 28 år gammal. Bildkälla: Lars Pehrson/SvD/TT Bild

Boken kommer att släppas nästa år, och alla intäkter går till stiftelsen Tim Bergling Foundation.

Stiftelsen Tim Bergling Foundation kommer främst att jobba med frågor som psykisk ohälsa och självmord.

”Inledningsvis kommer stiftelsen att fokusera på att stödja personer och organisationer som arbetar förebyggande inom områdena psykisk ohälsa och suicid. Andra områden som stiftelsen kommer att verka inom är klimat, biståndsverksamhet, hotad natur och utrotningshotade djurarter. Stiftelsens ändamål får fullföljas såväl i Sverige som utomlands", skrev Tims familj nyligen i ett pressmeddelande.

Känner du att du vill söka hjälp för psykisk ohälsa eller självmordstankar så har Mind Självmordslinjen en öppen chatt och telefon dygnet runt – telefon 90101.

Nationella Hjälplinjen finns också att ringa alla dagar klockan 13-21 på telefon 020-22 00 60.