Biggest loser
Tittarna rasar efter i frestelsetävling i veckans Biggest loser. - Foto: TV4 Play/Sjuan

Tittarnas ilska efter frestelsetävling i Biggest loser: "Elakt!"

I veckans Biggest loser fick deltagarna ställa upp i en frestelsetävling, där de skulle proppa i sig pizzor i utbyte mot immunitet. En av deltagarna bröt ihop när hon fick se pizzan och nu riktar tittarna stark kritik mot inslaget.


Den nionde säsongen av Biggest loser är i full gång – där deltagarna ska göra livsviktiga förändringar när det gäller mat och träning. 

Men det finns ett moment i programmet som har upprört tittarna, nämligen de så kallade frestelsetävlingarna. 

Utmaningen går ut på att deltagarna har möjlighet att äta en måltid med högt kaloriinnehåll i utbyte mot immunitet. Men risken med frestelsen är givetvis viktökning, vilket kan hota deras framtid i programmet. 

I veckans avsnitt av Biggest loser frestades deltagarna med olika sorters pizza och de tävlande fick välja om de skulle äta eller inte. 

Mattias Lag, 44, och Johan ”Sune” Sundahl, 28, valde att frossa och fick i sig hela 5600 kalorier. Frosseriet innebar att de vann tävlingen och därmed med immunitet, så länge inte vågen visar att de gått upp i vikt efter pizzamåltiden.

Tittarna rasar efter frestelsetävling i veckans avsnitt av Biggest loser. Bildkälla: TV4 Play/Sjuan

Bröt ihop av pizzan 

När det gröna laget, bestående av Amanda Pettersson, 20, och Malin Öström, 28, får varsin pizza serverad framför sig så bryter plötsligt Amanda ihop. Tårarna börjar rinna nerför kinderna och hon berättar att det väcker väldigt mycket känslor att se pizzan. 

Jag får flashbacks av alla år jag har förstört min kropp genom skitmat. Men jag måste ju ändå på ett sätt lära mig hantera det. Jag skulle inte kunna leva med mig själv om jag äter, säger Amanda Pettersson i avsnittet. 

Tittarna rasar 

Nu har flera tittare reagerat starkt efter att avsnittet visades på tv. På Biggest losers Facebooksida har kommentarerna haglat in. 

”Frestelsetävlingarna är så urbota dumma. Dom har ju sökt till BL då dom behöver hjälp att gå ner i vikt och få redskap att sedan fortsätta själva”, skriver en person på Facebooksidan. 

”Detta är så inte schysst någonstans? Hur tänker man när man lägger upp en sån tävling egentligen? Elakt!”, skriver en annan. 

”Idiotprogram ni borde skämmas ta bort dessa frestelsetävlingar är ju för sjutton som att ge en alkolist en flaska sprit”, skriver en tredje.

Sjuan har inte besvarat någon av tittarnas kommentarer i kommentarsfältet. 

Biggest loser Sista utvägen sänds måndagar och tisdagar på TV4 Play samt 21.00 i Sjuan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att frestelsetävlingarna borde tas bort?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lyxlön för 12-barnsmamman Madeleine Ilmrud

Per Gessles enorma miljonimperium – så mycket pengar håvar han in

Per Gessle har, under åren i Roxette och Gyllene Tider, byggt upp en smärre förmögenhet. Nyheter24 har kikat närmare på Gessles inkomst och bolag.

Ändringen - Israel får medverka på Kulturnatt

Stockholms stad tog bort Israels ambassad ur Kulturnattens program på grund av säkerhetsläget. Men nu ändrar sig kommunen, skriver SVT:s "Kulturnyheterna ".

Hon får radions lyrikpris

1 timme sedan
"Ett visionärt raseri" belönas med Sveriges Radios lyrikpris. Judith Kiros får priset för diktsamlingen "Det röda är det gränslösa".

Felicia Book har sadlat om helt – det gör hon idag

1 timme sedan
Anna Books dotter Felicia Book växte upp i rampljuset, och har varit med i både Farmen VIP och Fångarna på fortet. Men nu har Felicia lämnat kändisvärlden bakom sig, och satsar helt och fullt på sitt nya jobb.

Här visar Tuva Novotny upp döttrarna

3 timmar sedan
Tuva Novotny har, under hela sina karriär, varit mycket hemlighetsfull kring sitt privatliv. Under smygpremiären av "Allt och Eva" visade hon dock upp sina två döttrar på röda mattan.