Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Allt du vill veta om Hatari – Islands bidrag i ESC 2019

- 14/05/2019, 15:36

Politiska, BDSM-klädda och redo att förgöra kapitalismen. Hatari är gruppen som framför Islands bidrag i Eurovision 2019 och de är långt ifrån dina vanliga schlager-pinglor. Här är fem saker du kanske inte visste om gruppen!

Hatari är den isländska musikgruppen med tre medlemmar, några dansare och en himla massa ljuseffekter. I år framför de Islands bidrag i Eurovision – och vi har listan som hjälper dig lära känna gruppen bättre!

1. Skapades 2015

Gruppen sattes ihop 2015 i Rejkavik och består av medlemmarna Klemens HanniganMatthías Tryggvi och Einar Hrafn Stefánsson. Med sig på scenen kommer de även ha några dansare!

Bildkälla: Instagram/hatari_official

 2. Anti-kapitalistiska

Islands bidrag i Eurovision heter "Hatrið mun sigra" vilket betyder "hat kommer segra". Det här säger även del del om gruppen som inte bara vill sjunga utan även belysa det skeva i vår vardag - däribland kapitalismen.

Bildkälla: Instagram/hatari_official

3. Multimedia uppträdanden 

Hatari beskriver också sig själva som ett multimediaprojekt. De är nämligen särskilt stora på att uppträda med video och ljus, något som de antagligen tar med sig även till Eurovision!

Bildkälla: Instagram/hatari_official

4. Speciella bakgrunder

De tre medlemmarna har även något speciella bakgrunder. Matthías är ursprungligen journalist, Klemnes studerar konst och Einar är ljudtekniker vid sidan av musikkarriären, skriver Eurovision på sin hemsida.

Bildkälla: Instagram/hatari_official

5. Sjunger på isländska 

Om en ser till vad gruppen tidigare har gjort är de flesta låtarna på isländska, och så även bidraget i Eurovision! Men det som låten handlar om är en internationell fråga – bland annat sjunger de om ett hat som sprids i Europa. 

Bildkälla: Instagram/hatari_official

Läs även: Så mycket får Madonna för att uppträda i Eurovision. 


Har du hört Islands bidrag?