Allt-du-vill-veta-om-Frankrikes-bidrag-i-ESC-Bilal-Hassani
Allt du vill veta om Frankrikes bidrag i ESC – Bilal Hassani - Foto: Instagram/iambilalhassani, Instagram/iambilalhassani

Allt du vill veta om Bilal Hassani – Frankrikes bidrag i ESC

Bilal Hassani är den unga artisten med ett stort youtubekonto och ett viktigt budskap – att du aldrig ska glömma ditt egna värde. På lördag uppträder nittonåringen i Eurovison-finalen. Här kan du läsa allt om stjärnskottet!


Bilal Hassani är inte bara en uppskridande artist utan även en stor influencer. På lördag representerar han Frankrike i Eurovison Song Contest 2019 med låten "Roi", och Nyheter24 hjälper dig lära känna artisten bättre!

1. Social medie-stjärna 

Mer än att bara ha en talang för att sjunga är Bilal även duktig på ett annat område – Youtube. Just nu har han närmare en miljon följare på sin kanal där det läggs ut både musik och mer personliga videos. 

Bildkälla: Instagram/iambilalhassani

2. Självacceptans och kärlek 

Bilal har även ett viktigt budskap med sin musik – att man ska acceptera sig själv för den man är. Det är även det här han kommer sjunga om på Eurovison finalen! 

Bildkälla: Instagram/iambilalhassani

3. Favoritartister 

När det kommer till Bilals musiksmak klappar hans hjärta lite extra hårt för vissa artister, bland annat Freddie Mercury, David Bowie och Michael Jackson

Bildkälla: Instagram/iambilalhassani

4. Bryter normer

Artisten är inte heller den som tycker om att hålla sig inom ramarna för "normalt". Det här både sjunger han om och utmanar med sin stil!

Bildkälla: Instagram/iambilalhassani

5. Tycker om Loreen

Bilals intresse för Eurovison kan vi även tacka svenska Loreen för. Det var nämligen efter nittonåringen sett henne på Eurovision 2012 som han började drömma om att själv vara med, skriver Eurovision på sin hemsida.

Bildkälla: Instagram/iambilalhassani

Apropå Eurovison, här är allt du vill veta om Tamta Goduadze – Cyperns bidrag i ESC!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!