Luca Hänni
Allt du vill veta om Luca Hänni – Schweiz bidrag i ESC 2019 - Foto: SRF/Lukas Maeder, Pressbild, Instagram

Allt du vill veta om Luca Hänni – Schweiz bidrag i ESC 2019

Luca Hänni, 24, tävlar för Schweiz i årets Eurovision Song Contest i Tel Aviv, Israel. Men visste du att han också har en lovande karriär som modell? Här är allt du vill veta om den mystiske killen.


Luca Hänni är den 24-årige schweizaren som fått det ärofyllda uppdraget att representera Schweiz i Eurovision Song Contest 2019 med sin låt "She Got Me". Men om det blir en vinst för Hänni får vi vänta med att se – det första han måste göra är att ta sig vidare till den stora finalen. 

Hänni går ut som nummer fyra i den andra semifinalen. Men vem är han egentligen och vad har han mer gjort i sitt liv? Här är allt du vill veta om 24-åringen. 

Vann tyska Idol 2012

Luca Hänni föddes den 8 oktober 1994 i Schweiz. Redan när han gick i förskolan började han spela trummor och vid nio års ålder började han med gitarr. 

Men det var inte förrän 2012 som han slog igenom, bara 17 år gammal. Då var han med i den nionde säsongen av sångtävlingen "Deutschland sucht den Superstar" – och tog hem hela tävlingen!

Modell

24-åringen är inte bara artist utan är även modell. Han har bland annat varit modell för underklädsmärket "Nick Tyler" och har dessutom det egna klädmärket "SVSL by Luca Hänni". 

Luca Hänni har även en karriär som modell. Bildkälla: Instagram/lucahaenni1

Har tidigare varit med i Eurovision Song Contest 

När Hänni ställer sig på scen i semifinalen på torsdagen så är det faktiskt inte första gången som han är med i Eurovision Song Contest. I alla fall inte om man ska se på alla olika uppdrag som man kan ha inom tävlingen. 

När Eurovision ägde rum i Kiev, Ukraina så var Hänni den person som delade ut Schweiz röster i tävlingen. 

Så här såg det ut när Luca Hänni delade ut Schweiz poäng. Bildkälla: Twitter

Så här låter "She Got Me"

Vill du lyssna på låten som Luca Hänni tävlar med? Gör det här nedan!

Vill du veta vilka Luca Hänni tävlar mot? Här är alla bidrag i semifinal två!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vad tycker du om Lucas låt?
Tack för din röst!