Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ester Peony i ESC 2019: Här är allt du vill veta om henne

- 16/05/2019, 18:44

Ester Peony tävlar för Rumänien i årets Eurovision Song Contest i Tel Aviv, Israel. Men visste du att Ester Peony inte är artistens riktiga namn? Här är allt du vill veta om henne!

Ester Peony är artisten som ska ta Rumänien till final i Eurovision Song Contest 2019. Med sitt bidrag "On a Sunday" står hon för ett av 18 bidrag som tävlar i semifinal två, och konkurrerar mot bland annat Sveriges John Lundvik

Men vem är Ester Peony egentligen? Här är saker du måste känna till om henne!  

Heter egentligen något annat 

Namnet Ester Peony är bara ett artistnamn. Egentligen heter sångerskan Alexandra Crețu och föddes den 21 juli 1993 i Rumänien. 2001, när hon var åtta år gammal, flyttade hon och hennes familj från Rumänien till Montreal i Canada.

Blev känd på Youtube 

Under tiden hon bodde i Canada började hon att göra musik för Rumänska artister, och efter ett tag tog hon själv toner. 2015 blev hon känd och uppmärksammad på grund av sina covers på Youtube. 

Ett år senare slog hon igenom med sin singel  "Sub aripa ta". 

Ihop med sin låtskrivare 

Den 24-åriga sångerskan arbetar tätt med sin pojkvän Alexandru Serbu. Han har nämligen skrivit hennes bidrag "On a Sunday" och syns även med på scenen. 

Alexandra med sin kärlek Alexandru. Bildkälla: Instagram

Paret har varit tillsammans i sex år. 

Så här låter "On a Sunday"

Ester Peony startar som bidrag nummer sex i semifinal två. Redan nu kan du lyssna på låten. 

Vill du veta vilka Ester Peony tävlar mot i andra semifinalen? Här är alla bidrag!

Ska du titta på semifinal 2?