S!sters
Här är allt du vill veta om S!sters i ESC 2019 - Foto: NDR/Hendrik Lüders/Pressbild Eurovision

S!sters i ESC 2019: Här är allt du vill veta om duon

S!sters ställer upp för Tysklands räkning i 2019 års upplaga av Eurovision Song Contest med låten "Sister". Här är allt du behöver veta om tjejerna!


Tyskland har vunnit Eurovision Song Contest två gånger, det var 1982 och och 2010. Nu har det gått nio år sedan den senaste vinsten och nu hoppas de med hjälp av tjejduon S!sters att vinna tävlingen igen. S!sters framför låten med nästan samma titel, nämligen "Sister" och startar som nummer fyra i finalen.  

Men vilka är tjejerna? Nyheter24 listar saker du vill veta om dem!

Är inte systrar 

Det är 19-åriga Carlotta Truman och 26-åriga Laurita Kästel som utgör S!sters – och de är inte systrar eller släkt på något sätt. De har faktiskt precis börjat att uppträda tillsammans, då de båda hade ett och samma mål: att representera Tyskland i Eurovision Song Contest. 

Härliga tjejerna i S!sters! Bildkälla: NDR/Hendrik Lüders/ Pressbild ESC

En debuterar i Eurovision – en annan har varit med förut

Det är första gången som S!sters tävlar i Eurovision, men faktiskt har en av tjejerna i duon varit med i den stora tävligen förut. 

Laurita Kästel var nämligen bakgrundssångerska för Lena, tjejen som vann hela tävlingen för Tyskland 2010 med låten "Satellite". 

Har tävlat i flera tävlingar 

Båda tjejerna i S!sters har varit med i flera tävlingar. 

Redan vid nio års ålder var Carlotta Truman med i tävlingen Das Supertalent. Vid 12 års ålder blev hon tilldelad det tyska Rock- och Poppriset för "Bästa sångerskan i Tyskland".

2014 hamnade hon på andra plats i The Voice Kids

2002 vann Laurita Kästel tävlingen Kiddy Contest, endast 10 år gammal. Samma år hamnade hon på fjärde plats Star Search. Idag jobbar Kästel med att färdigställa sitt första album. 

Så här låter "Sister"

Vill du lyssna på låten som S!sters tävlar med? Gör det här nedan!

Läs också: Här är startordningen i finalen av Eurovision Song Contest 2019

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vad tycker du om S!sters bidrag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

1 timme sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

2 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.