Lucas Simonsson
Lucas Simonsson var med om en allvarlig olycka. - Foto: Lucas Simonsson Instagram

Lucas Simonsson i allvarlig olycka: "Glad att jag lever"

Komikern Lucas Simonsson åkte sparkcykel då han kände av att bromsarna krånglade. Det hela slutade med att han vaknade upp till ljudet av en främling som pratade i telefonen med ambulansen. "Är glad att jag lever".


Lucas Simonsson, 27, skulle man utan tvekan kunna säga är en av landets mest älskade personer. Med sina roliga sketcher som ofta återspeglar alla olika faser man går igenom i ett förhållande får han dagligen tusentals människor att skratta rakt ut. Hans klipp delas flitigt på Facebook och han följs idag av över 800 000 människor på Instagram. 

Men under veckan som var så hände någonting som kunde slutat i tragedi. 

Lucas åkte sparkcykel och kände efter en stund att bromsen och gasen inte riktigt fungerade som de skulle. 

"Kanske inte hade levt idag"

"För mig blev allt svart och jag vaknar av att en främling pratar med ambulansen i telefon. 10 minuter innan det så minns jag att jag hade lite problem med bromsarna, samt att gasen kunde hänga sig", skriver han. 

"Håll er på cykelbanan, kör inte dessa när ni har druckit och framförallt ha alltid hjälm på er. Jag kom undan med sju stygn i pannan samt fyra i örat. Hade jag haft otur kanske jag inte hade levt idag. Hoppas att alla tar åt sig där ute och tar hand om varandra. Livet är för kort för att slängas bort på en sparkcykel"

Lucas vädjar nu till sina fans att vara försiktiga samt att de alltid måste bära hjälm. Bildkälla: Lucas Simonsson Instagram

Lucas fördes akut till sjukhus och klarade sig mirakulöst med sju stygn och omplåstring. Nu väljer han till andra att vara försiktiga när de åker på de populära sparkcyklarna samt att alltid bära hjälm. 

"Det verkar som att alla sparkcyklar har blivit väldigt populära i hela världen. Folk tar dom för att snabbare komma fram till festen, till mataffären eller kanske för att skjutsa en kompis någonstans. Som vuxen är det väldigt lätt att tänka: ”Jag behöver ingen hjälm för att åka spark, det går så långsamt”. MEN en sådan sparkcykel kan gå upp till 35 km/h i nerförsbacke och då kan man skada sig rejält ifall man ramlar. En liten uppmaning bara: Var försiktiga när ni kör dessa", skriver han. 

Nu stöttas han av sina fans och andra profiler runtom i Sverige som skriver peppande kommentarer i hans kommentarsfält på Instagram. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du testat att åka på de populära sparkcyklarna?
Tack för din röst!