Torsdag 22 Februari 2024
- Foto: Instagram/teresealven

Terese Alvén är död: "Nu är hennes kamp över"

Träningsprofilen och influencern Terese Alvén har tagit sitt sista andetag. Natten mot tisdag dog hon efter en fruktansvärd kamp mot cancer. "Spring, dansa eller ta en promenad och gör det till en vana. Gör ni det så lovar jag att Tess kommer att le ner från himlen", skriver hennes make Glenn Boström.


Det var i slutet av april som träningsprofilen och influencern Terese Alvén åkte in akut på sjukhuset. Massor av blod i magen. Blod som kom från en sprucken cysta.

"Du som mår bra just idag. Var tacksam över det. Och träna lite för mig med", skrev Terese.

Den 20 maj fick Terese sin diagnos – cancer. Några dagar senare fick hon sin första dos cellgifter. Men cancern var för aggressiv. I lördags meddelade hennes make Glenn Boström att Terese, i samråd med läkare, har valt att sövas under sin sista tid i livet.

Terese Alvén hade alltid ett leende på läpparna och spring i benen. Bildkälla: Instagram/teresealven

Under natten mot tisdagen tog Terese sitt sista andetag. På Facebook berättar maken om den fruktansvärda sorgen.

"Terese fick aldrig en ärlig chans att slå tillbaka mot sjukdomen. Den låg hela tiden steget före läkarna och de behandlingsformer vi har tillgängliga mot cancer idag. Nu är hennes kamp över. Ord kan fortfarande inte beskriva våra känslor för vad Terese och hennes familj och vänner gått igenom. Vi är väldigt tacksamma för den värme och kärlek ni skickat och förmedlat i olika sammanhang".

Terese Alvén inspirerade tusentals människor att knyta på sig träningsskorna och ge sig ut i spåret. Bildkälla: Instagram/teresealven

Han går även ut med en önskan – att Terese arbete aldrig ska glömmas bort.

"Fortsätt dela och fortsätt sprida Tess budskap om rörelse och glädje. Spring, dansa eller ta en promenad och gör det till en vana. Gör ni det så lovar jag att Tess kommer att le ner från himlen", skriver han.

Terese Alvén vårdades på sjukhus innan hon tog sitt sista andetag. Bildkälla: Instagram/teresealven

Terese blev 37 år gammal. 

Tess insamling på Cancerfondens sida har redan nått sitt mål på 150 000 kr – ett mål som utökats till 500 000 kronor. Vill du vara med och stötta insamlingen kan du göra det här.