- Foto: Instagram/teresealven

Terese Alvén är död: "Nu är hennes kamp över"

Träningsprofilen och influencern Terese Alvén har tagit sitt sista andetag. Natten mot tisdag dog hon efter en fruktansvärd kamp mot cancer. "Spring, dansa eller ta en promenad och gör det till en vana. Gör ni det så lovar jag att Tess kommer att le ner från himlen", skriver hennes make Glenn Boström.


Det var i slutet av april som träningsprofilen och influencern Terese Alvén åkte in akut på sjukhuset. Massor av blod i magen. Blod som kom från en sprucken cysta.

"Du som mår bra just idag. Var tacksam över det. Och träna lite för mig med", skrev Terese.

Den 20 maj fick Terese sin diagnos – cancer. Några dagar senare fick hon sin första dos cellgifter. Men cancern var för aggressiv. I lördags meddelade hennes make Glenn Boström att Terese, i samråd med läkare, har valt att sövas under sin sista tid i livet.

Terese Alvén hade alltid ett leende på läpparna och spring i benen. Bildkälla: Instagram/teresealven

Under natten mot tisdagen tog Terese sitt sista andetag. På Facebook berättar maken om den fruktansvärda sorgen.

"Terese fick aldrig en ärlig chans att slå tillbaka mot sjukdomen. Den låg hela tiden steget före läkarna och de behandlingsformer vi har tillgängliga mot cancer idag. Nu är hennes kamp över. Ord kan fortfarande inte beskriva våra känslor för vad Terese och hennes familj och vänner gått igenom. Vi är väldigt tacksamma för den värme och kärlek ni skickat och förmedlat i olika sammanhang".

Terese Alvén inspirerade tusentals människor att knyta på sig träningsskorna och ge sig ut i spåret. Bildkälla: Instagram/teresealven

Han går även ut med en önskan – att Terese arbete aldrig ska glömmas bort.

"Fortsätt dela och fortsätt sprida Tess budskap om rörelse och glädje. Spring, dansa eller ta en promenad och gör det till en vana. Gör ni det så lovar jag att Tess kommer att le ner från himlen", skriver han.

Terese Alvén vårdades på sjukhus innan hon tog sitt sista andetag. Bildkälla: Instagram/teresealven

Terese blev 37 år gammal. 

Tess insamling på Cancerfondens sida har redan nått sitt mål på 150 000 kr – ett mål som utökats till 500 000 kronor. Vill du vara med och stötta insamlingen kan du göra det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

1 timme sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

2 timmar sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

2 timmar sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.