Influencerprofilerna Nicole Falciani och Margaux Dietz
Margaux Dietz samarbetar med Calzedonia – något som får Nicole Falciani att reagera. - Foto: Bildkälla: Stella Pictures

Nicole Falcianis ord om Margaux Dietz samarbete: "Gör om, gör rätt"

Margaux Dietz gör ett samarbete med det italienska klädmärket Calzedonia, som tidigare har kallat influencerprofilen Nicole Falciani för "tjock". Nu ger Nicole sin syn på allt som har hänt.


Det var i mitten av juni som influencerprofilen och bloggaren Margaux Dietz, 28, delade med sig av två bikinibilder på sin Instagram.

Men hennes 334 000 följare noterade snabbt att det var något som inte stämde. Bilderna är ett samarbete för den italienska modejätten Calzedonia, och det fick många att reagera...

Det här var en av bilderna som Margaux Dietz la ut på Instagram i samarbete med klädmärket Calzedonia. Bildkälla: Instagram/Margauxdietz

År 2017 så bröt nämligen Instagramprofilen Nicole Falciani, 22, allt samarbete med märket. Anledningen var att hon hade fått ett mejl från företaget där de skrev att hon var "för tjock".

Nicole berättade även för Modette om hur hon svarade på mejlet från Calzedonia.

– Jag svarade att detta är det sjukaste mejlet jag någonsin fått från ett företag och att detta är oacceptabelt och att jag inte längre vill samarbeta med dom, sa Nicole då.

Nicole Falciani kallades för "tjock" av Calzedonia. Bildkälla: Instagram/nicolefalciani

Uppmanade till bojkott 

Men hur Calzedonia hade behandlat Nicole var inget som stoppade Margaux, och det fick flera av hennes följare att reagera. Kommentarerna strömmade in på Margaux Instagram, och fansen krävde svar. 

Vissa gick så långt att de uppmanade till bojkott. Andra var bara besvikna då de länge sett upp till Margaux och nu ansåg att hon hade brustit i sitt omdöme. 

För ett par dagar sedan berättade Nicole på Instagram om sina tankar kring Margaux samarbete med Calzedonia. 

"Att göra samarbeten är en stor del av vår inkomst då vi når ut till många, därför är det extra viktigt att man tar sitt ansvar och är kritisk mot de företag man ska företräda. Särskilt när det handlar om något så känsligt som kvinnokroppen. Pengar är inte allt och jag tycker det är problematiskt när andra influencers väljer att samarbeta med ett sådant företag", skriver Nicole. 

Margaux Dietz. Bildkälla: Stella Pictures.

"Gör om, gör rätt"

Hon förtydligar även att hon är kritiskt till samarbetet, inte till Margaux som person. Nicole berättar även att hon själv aldrig har fått någon ursäkt från Calzedonia. 

"Det finns så många företag därute som verkligen försöker bli mer inkluderande och som jobbar aktivt för att bli bättre. Samarbeta & supporta dom istället. Supporta inte företag som säger saker för att det på pappret ser bra ut och som sen i verkligheten inte gör det dom säger. Fortsätt ifrågasätt. Vi alla kan göra misstag, företag inkluderat men då måste man rätta till dom. Inte bara låtsas rätta till dom. Gör om, gör rätt", avslutar Nicole sitt inlägg.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Margaux avbryta samarbetet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

2 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

2 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

3 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

3 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

3 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.