Camilla Läckbergs chockerande bokslut: Mångmiljonbelopp

- 02/07/2019, 19:29

Camilla Läckberg är en av Sveriges största författare och hon har en omsättning som matchar det. Det visar författarens bokslut för 2018.

Camilla Läckberg är mest känd för hennes deckarromaner men hon har även skrivit kokböcker och barnböcker. Hennes verk har sålts i miljoner runtom världen och det har gjort henne till en av Sveriges främsta författare. Något som inte varit dålig för plånboken.

Mångmiljonbelopp

Sedan Läckberg startade sitt bolag 2008 har hon omsatt totalt 300 miljoner. Förra räkenskapsåret var inte sämre – då gjorde hon det enorma bokslutet på 51 miljoner.

– Hon är väldigt skicklig på media, hon är skicklig på marknadsföring, hon är skicklig på affärer. Alltihopa detta sammantaget gör att det går väldigt bra för henne, säger Paul Ronge, PR-konsult, till Expressen.

Camillla Läckberg
Bildkälla: Cluadio Bresciani/TT

Konkurrerar med Stieg Larsson 

Dessa siffror gör att få författare mäter sig med Läckberg – hittills är det bara Stieg Larsson och hans böcker som slår hennes siffror, skriver Expressen.

87,8 miljoner kroner i utdelning

Och pengarna har inte bara legat och dammat. Mellan åren 2008 och 2017 har författaren tagit ut totalt 87,8 miljoner kronor från sitt bolag – inte en dålig slant!

Läs även: Camilla Läckbergs iskalla hämnd mot Ulf Lundell

Har du läst någon bok från Läckberg?