MOMO
"Momo" blir skräckfilm - Foto: Stina Stjernkvist/TT, Gorm Kallestad/TT

Otäcka fenomenet "Momo-challenge" blir skräckfilm

Skräckbilden spreds som en löpeld på internet i fjol. Polisen varnade både föräldrar och barn för den tillhörande leken som ryktades leda till självmord. Nu har några producenter gått ut med att "Momo-challenge" kommer att bli en skräckfilm.


Minns du den otroligt obehagliga "Momo challenge"?

Det var en bild på ett förvridet ansikte som spreds bland unga på sociala medier. Den blev viral efter att Kim Kardashian gick ut och varnade föräldrar för att det fanns gömda "Momo"-meddelanden i flera Youtube-klipp, något som ansvariga på Youtube nekade till, skriver Deadline.

"Momo". Bildkälla: Gorm Kallestad/TT

Uppmanade till farliga uppdrag

Vad allt gick ut på var att "Momo" skickade meddelanden där man skulle göra farliga uppdrag. Om du vägrade så hotades man med att ens privata information skulle spridas eller att din familj skulle komma till skada.

Hela grejen blåste upp och blev så pass stort att polisen blev tvungna till att ingripa på vissa ställen runt om i världen. Utländska medier skrev även att vissa uppdrag som inblandade hade fått ledde till självmord, men det var ingenting som gick att bevisa.

Efter ett tag visade det sig att det hela var en bluff. 

Härstammar från japansk folksaga

Originalbilden kom från en japansk utställning i Vanilla Gallery år 2016. Konstverket heter egentligen "Mother Bird" och är skapad av Keisuke Aiso. Konstverkets bakgrund hör till den japanska folksagan om den farliga, barn-kidnappande fågeln Ubume, skriver Deadline.

Efter den enorma spridningen valde konstnären att bli kvitt med verket.

Blir skräckfilm

Men "Momo's" historia är ännu inte över.

Nu har Orion Pictures, tillsammans med Vertigo Entertainment, tagit beslutet att skapa en skräckfilm om den läskiga myten. Producenten blir Taka Ichise och produktionen lär inte göra många skräckfilmsfantaster besvikna – det är nämligen samma personer som gjort de klassiska "The Grudge", "The Ring" och "IT".

Exakt vad filmens handling blir, eller när lanseringen av filmen är, har skaparna inte gått ut med än, rapporterar norska VG.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du gå och se filmen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

1 timme sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

1 timme sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

3 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

3 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.