Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hundratusentals i upprop mot Rockys häktning

- 11/07/2019, 17:15

Rapparen ASAP Rocky har suttit häktad i Sverige i över en vecka. Nu har en namninsamling startat för att frita artisten, bland annat uppmanar Justin Bieber sina fans att skriva under.

Få kan ha missat uppståndelsen kring världsartisten Rakim Meyer, mest känd som ASAP Rocky. Stjärnan har suttit häktad i Stockholm sedan den 3 juli misstänkt för misshandel. Detta efter att en video spreds på internet, något som Nyheter24 har skrivit om tidigare.

Avvisar rykten

Tidigare under veckan har det inkommit rapporter om att artisten inte behandlas på ett korrekt sätt och lever under "omänskliga förhållanden", däribland med icke-ätbar mat och orent dricksvatten. 

Men under torsdagen gick ASAP Rocky ut och dementerade detta. Istället menar han att han visst behandlas på ett korrekt sätt, det kan du läsa mer om här.

Över 500 000 underskrifter

Bland det senaste i världsstjärnans häktning är en namninsamling som cirkulerar för att frita stjärnan. På hemsidan change.org står det en förklaring till hela händelsen, men även falsk information angående ASAP Rockys förhållanden.

Upproret har i skrivande stund över 500 000 underskrifter – en siffra som ökar för varje sekund.

Nu har nämligen flera stora artister postat på sina sociala medier, där de visar sitt stöd och uppmanar sina fans till att delta i uppropet. Några exempel är Justin Bieber och Shawn Mendes.

Justin Bieber uppmanar fans att skriva under namninsamlingen.
Justin Bieber uppmanar fans att skriva under namninsamlingen. Bildkälla: Instagram/justinbieber

Även Brilliant Minds vd Natalia Brzezinski visar sitt stöd till artisten: 

"Det är alltid väldigt svårt för mig att ta ställning i svenska fall, både politiskt och socialt. Men jag kan inte stå bakom fallet med Rocky och det här är den enda gången jag har blivit så engagerad. Jag är respektfull för hur Sverige valt att hantera det men jag kan inte stå bakom det. Jag står med dig", skriver Brzezinski i ett inlägg på Instagram.

Ska du skriva under namninsamlingen?