Usher-begar-pengar-for-herpes-anklagelse
Usher begär pengar för herpes anklagelse - Foto: Pixabay, Amy Harris/AP

Chockerande vändningen efter herpesanklagelserna mot Usher

Usher är världsartisten som har gjort hitlåtar som "Burn", "Yeah" och "You got it bad". Men han är också känd för något annat – att sprida herpes runt om i världen. Det är i alla fall vad han anklagas för, men nu har stjärnan fått nog.


Artisten Usher är inte bara känd för sin musik – han är också förknippad med en smitta, närmare bestämt könssjukdomen herpes. Något han hamnat i blåsväder för flera gånger.

Anklagad för att sprida herpes

Enligt domstolsdokument från 2017 blev superstjärnan diagnostiserad med könssjukdomen någon gång mellan 2009 och 2010.  

Sedan dess har ett antal personer påstått att de fått könssjukdomen från artisten – utan att ha blivit informerade innan samlaget. Något som resulterat i flera rättegångsprocesser för världsstjärnan. 

Bildkälla: Richard Shotwell/AP

Usher själv förnekar dock att han gjort något fel – och nu går han till motattack. 

Begär pengar

Usher tycks ha fått nog av att vara ansiktet utåt för att sprida herpes. I ett yrkande till Los Angeles domstol begär han pengar från en av kvinnorna som har anklagat honom för brottet. Detta då kvinnan inte svarat på alla frågor som ställdes till henne under en utfrågning relaterad till fallet.

Inkräktande på privatliv

Kvinnan ska ha blivit rådgiven av hennes advokat att inte svara på frågorna, detta då de bedömdes inkräkta på hennes privatliv. Usher menar dock att det här är orimligt och vill ha 2,500 dollar för hennes tystnad, enligt The Blast. En summa som motsvarar 23 495 kronor. 

Bildkälla: Taylor Jewell/AP

Huruvida Usher kommer få mer kosing på banken är dock oklart, domaren har nämligen inte tagit ett beslut i ärendet än, skriver brittiska Metro

Läs även: Penny Parnevik om sin herpes: "Skäms och känner mig ful"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!