Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är allt du behöver veta om supertalangen Eva Jumatate

- 15/07/2019, 11:39

11-åriga Eva Jumatate rörde juryn till tårar och lyckades ta sig hela vägen till final i 2019 års upplaga av Talang. I kvällens Lotta på Liseberg får vi se den unga supertalangen uppträda. Nyheter24 har tagit fram det du vill veta om Eva Jumatate.

Eva Jumatate, 11, gjorde stor succé och berörde rejält under årets upplaga av TV4:s Talang. Bianca Ingrosso, 24, tryckte på ”golden buzzer” så att guldregnet föll över 11-åringen och hon gick därmed vidare direkt till final. 

I finalen framförde hon Lady Gagas och Bradley Coopers duett ”Shallow” och juryn var minst sagt imponerade av hennes låtval. 

Hon är en av artisterna i kvällens Lotta på Liseberg. Nyheter24 har tagit fram det du vill veta om 11-åringen. 

Stor scenvana 

Trots sin unga ålder har Eva Jumatate stor vana av att stå på scen. Hon älskar det och har redan sjungit i flera talangtävlingar. Eva vann Jul Stjärnskott 2017 och deltog i Stjärnskott 2018 och kom på andra plats.  

Världsfinal i Italien 

Eva representerade Sverige i San Remo Junior Världsfinal i Italien där hon sjöng med orkester live på San Remo Ariston-teatern, framför en publik på hela 2000 människor. 

Eva Jumatate
Eva Jumatate rörde juryn till tårar när hon medverkade i Talang 2019. Bildkälla: Skärmdump TV4

Förebild 

Evas förebilder är världsartisterna Ariana Grande och Beyoncé. Hon tycker att de är bra på att sjunga och gillar deras musikstilar. Popmusik är nämligen något som Eva älskar. 

Framtidsdrömmar 

Eva drömmer om att bli sångerska, en känd artist och sprida glädje och lycka med hennes låtar. Hon vill även tjäna mycket pengar. 

Matilda på Malmö Opera 

I våras spelade Eva en av huvudrollerna i musikalen Matilda på Malmö Opera. Den prisbelönade musikalen är baserad på Roald Dahls berömda bok Matilda. 

Lotta på Liseberg visas måndagar 20:00 på TV4. 

Tittar du på Lotta på Liseberg?