Eva Jumatate
Eva Jumatate har hunnit stå på många scener trots sin unga ålder. - Foto: TV4

Här är allt du behöver veta om supertalangen Eva Jumatate

11-åriga Eva Jumatate rörde juryn till tårar och lyckades ta sig hela vägen till final i 2019 års upplaga av Talang. I kvällens Lotta på Liseberg får vi se den unga supertalangen uppträda. Nyheter24 har tagit fram det du vill veta om Eva Jumatate.


Eva Jumatate, 11, gjorde stor succé och berörde rejält under årets upplaga av TV4:s Talang. Bianca Ingrosso, 24, tryckte på ”golden buzzer” så att guldregnet föll över 11-åringen och hon gick därmed vidare direkt till final. 

I finalen framförde hon Lady Gagas och Bradley Coopers duett ”Shallow” och juryn var minst sagt imponerade av hennes låtval. 

Hon är en av artisterna i kvällens Lotta på Liseberg. Nyheter24 har tagit fram det du vill veta om 11-åringen. 

Stor scenvana 

Trots sin unga ålder har Eva Jumatate stor vana av att stå på scen. Hon älskar det och har redan sjungit i flera talangtävlingar. Eva vann Jul Stjärnskott 2017 och deltog i Stjärnskott 2018 och kom på andra plats.  

Världsfinal i Italien 

Eva representerade Sverige i San Remo Junior Världsfinal i Italien där hon sjöng med orkester live på San Remo Ariston-teatern, framför en publik på hela 2000 människor. 

Eva Jumatate rörde juryn till tårar när hon medverkade i Talang 2019. Bildkälla: Skärmdump TV4

Förebild 

Evas förebilder är världsartisterna Ariana Grande och Beyoncé. Hon tycker att de är bra på att sjunga och gillar deras musikstilar. Popmusik är nämligen något som Eva älskar. 

Framtidsdrömmar 

Eva drömmer om att bli sångerska, en känd artist och sprida glädje och lycka med hennes låtar. Hon vill även tjäna mycket pengar. 

Matilda på Malmö Opera 

I våras spelade Eva en av huvudrollerna i musikalen Matilda på Malmö Opera. Den prisbelönade musikalen är baserad på Roald Dahls berömda bok Matilda. 

Lotta på Liseberg visas måndagar 20:00 på TV4. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Lotta på Liseberg?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

1 timme sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

3 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.