Kenza och sonen Nikola
Kenza kallades för "divig barnunge" av en läsare. Nu svarar hon på kritiken. - Foto: Stella Pictures, Instagram/kenzas

Kenza Zouiten kallas för "divig barnunge" – nu svarar hon

Efter sin förlossning så kallas Kenza Zouiten för "divig barnuge" av en upprörd läsare – nu svarar Kenza på den hårda kritiken.


Den 14 juni 2019 blev Kenza Zouiten Subosic, 28, och maken Aleksandar Subosic, 34, föräldrar. Då föddes deras efterlängtade son Nikola.

I sin blogg berättade Kenza mer om den fantastiska känslan att äntligen bli mamma.

"Så kom han äntligen till världen, vår lilla son. Jag drog ut honom med mina egna händer, en stark skrikande pojke. Jag var väldigt chockad direkt efter eftersom att krystningsarbetet var extremt långt och smärtsamt så det tog mig några minuter att förstå vad som precis hänt, men när vi klivit upp från pallen jag fött på och lagt oss i sängen så kom tårarna. Han är helt perfekt. Jag kan inte förstå att han är vår", skrev hon.

Kenza har öppet berättat om förlossningen för sina trogna följare, och nyligen la hon även upp en video från sin förlossning. Men alla Kenzas följare gillar inte hennes ärliga ord.

Kenza med maken Aleks och nyfödda sonen Nikola. Bildkälla: Instagram/kenzas

Kallas för "divig barnunge"

I kommentarsfältet på Kenzas blogg så har signaturen Tina skrivit en riktigt bitsk kommentar, något som Bloggbevakning var först med att uppmärksamma. Personen menade att Kenza "borde komma ner på jorden" och tyckte inte heller att Kenza fattade vilken bra sjukvård vi har i Sverige.

"Mackorna klagade du på, barnmorskan som var så hjälpsam klagade du på offentligt. Hur mycket daltande behöver du egentligen? Du låter som att du helst hade velat att någon gjort hela jobbet åt dig", skrev personen bland annat och avslutade med att kalla Kenza för "diva".

Kenza med sonen Nikola när han var helt nyfödd. Bildkälla: Instagram/kenzas

"Varför valde du inte att föda privat där du kan bli uppassad som den diva du tror att du är? Jag är inte bitter men du känns som en barnunge som behöver bli uppassad hela tiden. Snälla föd privat nästa gång". Personen skrev även att Kenza fick IVF-behandlingar, profylaxkurser, ultraljud och annat gratis. 

"Herregud vad du överdriver"

Kenza valde att svara på kritiken i kommentarsfältet på sin blogg.

"Herregud vad du överdriver. Jag har inte ”hängt ut någon” och alla personers ansikten i videon är blurrade. Såhär svarade jag en kommentar som undrade om vi var nöjda: ”Jättenöjda! Nu i efterhand när jag har smält det hela så önskar jag dock att jag fick lite mer stöd, pepp och guidning under krystningsarbetet. Kanske testat en annan position osv. Men kan verkligen rekommendera Nya Karolinska, det var superfräscht”.

Kenza poängterade sedan att hon absolut inte hade klagat men att hon hade "önskat lite mer" då hon var väldigt rädd under krystandet.

Kenza svarar nu på kritiken. Bildkälla: Instagram/kenzas

"Har redan uttryckt min tacksamhet över att vi fick filma och hur snälla och gulliga alla var och hur nöjda vi är med att ha fött just där. Och ja, svensk sjukvård är FANTASTISK!", skrev Kenza till svar – och avslutade med ett litet PS...

"Vi betalade vår IVF själva, samt profylaxkursen, böckerna och flera ultraljud. Helt irrelevant eftersom vi inte har något problem med det överhuvudtaget men tänkte ändå säga det eftersom att du tog upp det", skrev  Kenza. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

1 timme sedan
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

3 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.