Svensk skådespelare gripen i USA
Den svenska skådespelaren sitter häktad i USA.

Svenska skådespelarens liv i häktet: "Väldigt tufft"

En svensk skådespelare sitter i häkte i USA efter att han har haft sex med en minderårig flicka. Nu avslöjas mer om svenskens tid i häktet.


En svensk manlig skådespelare i 40-års åldern har gripits i USA efter att han ett flertalet gånger har haft sex med en minderårig flicka. 

I förhör har skådespelaren berättat att han visste att det var brottsligt att ha sex med en flicka under 18 år i den aktuella delstaten, men att han "tog chansen" eftersom "de älskar varandra."

Då flickan är äldre än 12 år men yngre än 16 år så kan skådespelaren dömas till 15 år i fängelse och böter på 95 000 kronor.

Skådespelaren kommer att sitta häktad fram till den 15 augusti – först då blir han alltså formellt anklagad. 

Skådespelaren kan få ett långt fängelsestraff.

"Väldigt tuff miljö"

Tidningen Expressen har intervjuat chefsförsvararen i delstaten där skådespelaren sitter i häkte, och denna berättar att tiden i häktet är allt annat än en dans på rosor.

– Det är ett väldigt otrevligt ställe att vara på. Jag kan tänka mig att han sitter med andra intagna, det finns inget som tyder på att han sitter i avskildhet, säger chefsförsvararen till Expressen.

Den svenska skådespelaren visste att flickan var underårig – men hade sex med henne ändå. Enligt honom tog han "chansen" eftersom "de älskar varandra".

Den svenska skådespelaren sitter med 1 700 andra intagna. Chefsförsvararen berättar att stämningen på häktet är högljudd, och att både väggar och golv är helt i betong. Möblerna, som inte heller går att flytta på, är i rostfritt stål.

– De har inget att göra mer än att kanske titta på tv med två kanaler. Väldigt lite tid utomhus, om någon alls. Så det är en väldigt tuff miljö, säger chefsförsvararen till Expressen.

Här är allt vi vet om den svenska skådespelaren som har gripits i USA.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

1 timme sedan

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

2 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

3 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".