Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Missen i polisens förundersökning av ASAP Rocky-fallet

- 25/07/2019, 20:02 -

Rapstjärnan ASAP Rocky åtalades under torsdagen för en misstänkt misshandel i Stockholm. I förundersökningen framgår det att ett par hörlurar är av vikt för händelseförloppet – men dessa missade polisen att fotografera vid brottsplatsen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur rapstjärnan ASAP Rocky åtalas för en misstänkt misshandel i Stockholm, det kan du läsa mer om här. Under torsdagen blev även polisens förundersökning av fallet tillgängligt, där framkom det bilder från konflikten som du kan ta del av här

Men ett objekt missade polisen att fotografera när de kom till brottsplatsen – och det är en viktig detalj i fallet. 

Hörlurarna en viktig del av händelseförloppet 

I både vittnens och målsägandes återgivelse av händelseförloppet har ett par hörlurar tillhörande målsägande tagits upp återkommande gånger.

Målsägande påstår att ASAP Rockys följe ska ha tagit sönder hörlurarna och att det var detta som ledde honom till att söka upp gruppen igen. 

Även personer i ASAP Rockys närhet har nämnt hörlurarna i förhör, de menar dock att målsägande använde dessa för att slå ASAP Rockys livvakt, och att det var detta som orsakade skadan.

Hörlurar
Inga bilder togs av hörlurarna vid brottsplatsen. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Hörlurarna har alltså blivit en viktig detalj för att förstå konflikten – och det är även dessa som polisens utredare glömde att fotografera vid brottsplatsen. 

Polisens miss 

När polisens utredare återvände till Hötorget, där misshandeln ägde rum, återfann de hörlurarna på ett tak ovanför Kungshallen. Enligt målsägande ska dessa ha "kastats iväg" av någon annan än honom själv. 

Hörlurar
Hörlurarna fotograferades med resten av bevismaterialet vid ett senare tillfälle. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Innan utredarna beslag tog hörlurarna glömde de dock att fotografera dem vid platsen, något de förklarar i förundersökningen på följande sätt: 

”Inga fotografier togs på platsen då det glömdes bort av utredarna då man hade fokus på hur man skulle lyckas komma åt hörlurarna”.

Läs även: ASAP Rocky kan få miljonbelopp i ersättning – trots att han döms