Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stockholm Pride 2019 har dragit igång – här är allt du behöver veta!

- 29/07/2019, 17:05

Startskottet för Pride Stockholm 2019 har gått! Glädje, kärlek, glitter och glamour intar Stockholms gator – här är allt du vill veta om evenemanget!

Stockholm Pride tågar in i huvudstaden. Kärleksdemonstrationen, som är fylld av aktiviteter och intressanta föreläsningar, pågår mellan den 29 augusti och 3 juli. Läs vidare för att få all viktig information om eventet! 

Pride House

I Pride House kommer många intressanta och viktiga diskussioner att föras under veckan. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT

Här värnas det demokratiska samtalet. Företag, föreningar, organisationer, politiska partier och individer kan mötas för att utbyta erfarenheter, tankar och idéer. 

I Pride House kommer också debatter, författarsamtal och workshops att hållas. Platsen som gäller är Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98 i Skanstull. 

Pride Park

Pride Park är fyllt av roliga aktiviteter och bra underhållning! Bildkälla: Maja Suslin/TT

Festområdet, som ligger vid Östermalms IP, är under veckan fylld av aktiviteter och skön underhållning. Artister som Village People, Pussy Riot, Weather Girls, Icona Pop och Melanie C kommer att framträda på stora scenen. 

För den som är intresserad av poesi, spoken word, stand up eller teater – så kommer uppträdanden att ske på den mindre scenen "Regnbågen". 

Är du lite kinky av dig? Då kan "Kinkykvarteret" vara värt ett besök. Området är helt tillägnat fetisch, läder och BDSM (Bondage & disciplin, Dominans & underkastelse, Sadism & masochism). Man måste ha fyllt 18 år och platsen ska uppmuntra till nyfikenhet, lek och utforskande. 

Mängder av mat och dryckesalternativ finns också på området, med fokus på kvalité och gröna alternativ. 

Paraden

Paraden är festivalens kanske största kärleksmanifestation! Bildkälla: Andreas Hillergren/TT

Vad vore en Pride-festival utan paraden? Nej precis, det hade varit ofullständigt. 

Stockholms Prideparad går av stapeln den 3 juli med start klockan 13. Tåget startar vid Stadshuset och går genom huvudstadens centrala delar med Pride Park vid Östermalms IP som mål.

Det är Skandinaviens största Pride-tåg – omkring 50 000 deltagare och 500 000 åskådare uppskattas närvara.

Mer nyheter: Nu ändras Ikea:s klassiska Frakta-kasse – blir "regnbågsfärgad"

Har du gått i ett Pride-tåg?