Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu ändras Ikea:s klassiska Frakta-kasse – blir "regnbågsfärgad"

- 23/05/2019, 10:23 -

NYHETER24 AVSLÖJAR: Ikea släpper en helt ny shoppingkasse genom att piffa upp sin klassiska Frakta-bag i regnbågsfärger. Anledningen bakom initiativet är att hylla alla människors lika rättigheter.

Varuhuskedjan IKEA ändrar om sin klassiska FRAKTA-kasse som vanligtvis har en blå färg. Shoppingbagen kommer nämligen få regnbågsfärger för att hylla Pride. Nyheter24 kan nu avslöja att den kommer att säljas i Sverige.

– Ja vi kommer att sälja den i Sverige från och med den 1 juli, säger Tina Björeman, pressansvarig heminredning IKEA-koncernen Sverige, till Nyheter24.


IKEA
Ikeas klassiska frakta-kasse görs om. Bildkälla: Pressbild IKEA

Vill uppmärksamma människors lika rättigheter

Bagen kommer alltså släppas lagom innan Stockholm Pride drar igång. Och anledningen till Ikeas nya lansering är för att uppmärksamma människor lika rättigheter.

– Vi har ju ett motto att alla människor är lika värda och väljer att uppmärksamma det genom symboliska saker, säger Björeman.

Klassiska versionen kommer finnas kvar

Priset på den nya FRAKTA-kassen är fortfarande inte satt, men kommer antagligen bli något dyrare än den klassiska versionen.

– De här typerna av kassar brukar kosta cirka tio kronor mer än den klassiska upplagan, säger Björeman.

Dock kommer den vanliga kassen säljas som vanligt i IKEA:s butiker.

IKEA
IKEA:s nya FRAKTA-kasse i regnbågsfärger. Bildkälla: Pressbild IKEA
Vill du köpa Ikeas nya prideväska?