IKEA släpper shoppingbag i pridefärger.
IKEA släpper shoppingbag i pridefärger. - Foto: Åserud, Lise/NTB Scanpix/TT, Pressbild IKEA

Nu ändras Ikea:s klassiska Frakta-kasse – blir "regnbågsfärgad"

NYHETER24 AVSLÖJAR: Ikea släpper en helt ny shoppingkasse genom att piffa upp sin klassiska Frakta-bag i regnbågsfärger. Anledningen bakom initiativet är att hylla alla människors lika rättigheter.


Varuhuskedjan IKEA ändrar om sin klassiska FRAKTA-kasse som vanligtvis har en blå färg. Shoppingbagen kommer nämligen få regnbågsfärger för att hylla Pride. Nyheter24 kan nu avslöja att den kommer att säljas i Sverige.

– Ja vi kommer att sälja den i Sverige från och med den 1 juli, säger Tina Björeman, pressansvarig heminredning IKEA-koncernen Sverige, till Nyheter24.


Ikeas klassiska frakta-kasse görs om. Bildkälla: Pressbild IKEA

Vill uppmärksamma människors lika rättigheter

Bagen kommer alltså släppas lagom innan Stockholm Pride drar igång. Och anledningen till Ikeas nya lansering är för att uppmärksamma människor lika rättigheter.

– Vi har ju ett motto att alla människor är lika värda och väljer att uppmärksamma det genom symboliska saker, säger Björeman.

Klassiska versionen kommer finnas kvar

Priset på den nya FRAKTA-kassen är fortfarande inte satt, men kommer antagligen bli något dyrare än den klassiska versionen.

– De här typerna av kassar brukar kosta cirka tio kronor mer än den klassiska upplagan, säger Björeman.

Dock kommer den vanliga kassen säljas som vanligt i IKEA:s butiker.

IKEA:s nya FRAKTA-kasse i regnbågsfärger. Bildkälla: Pressbild IKEA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du köpa Ikeas nya prideväska?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Pålägg återkallas – risk för listeria

Axfood återkallar rostbiff och påläggsskinka då man vid en rutinkontroll upptäckt listeriabakterier i anläggningen där produkterna tillverkas.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.