tv-profil dömd för snatteri
En svensk tv-profil har dömts för snatteri. - Foto: Janerik Henriksson/TT Bild, Hanna Franzén/TT Bild

Svensk tv-profil dömd för snatteri – greps av vittne

En svensk välkänd tv-profil har nu dömts efter att han snattat i en matbutik i Stockholmsområdet. "Jag vet inte varför jag gjorde så", berättar profilen i förhör.


Det var i början av juni som en välkänd manlig tv-profil strosade runt inne på en mataffär i Stockholm. Men det var ingen vanlig matshopping – det hela kom att sluta med poliser och en dom.

Profilen la nämligen över varor från sin kundkorg i en medhavd påse. Vid kassan betalade han för det som låg kvar i korgen – men när han inte betalade för det som låg i påsen så greps han av ett vittne som då tillkallade polis, står det att läsa i förundersökningen. 

TV-profilen har nu dömts. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

Vittnet hade sett hur tv-profilen tidigare hade lagt hamburgerkött i sin påse. När han sedan konfronterade profilen så hittades en hel del varor i den medhavda påsen. 

Varorna, som var värda lite över 200 kronor, var dolda under en tidning. Enligt förundersökningsprotokollet så snattade profilen Högrevsburgare, renstek, pinjenötter, roquefort, Aioli och en del choklad – det blev två bitar Japp All Nuts, en bit Crisp choklad och en Skotte dubbel.

Japp-choklad var mannen sugen på. Bildkälla: Bertil Enevåg Ericson/TT Bild

I förhör säger tv-profilen att det inte var planerat och att han inte vet varför han gjorde så. 

Tv-profilen har dömts till 1 500 kronor i dagsböter. Han ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!