Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

mycket skadestånd får offret efter domen mot Asap Rocky

- 14/08/2019, 14:30 -

Det var klockan 14 under onsdagen som domen kom efter den misstänka misshandeln utförd av rapstjärnan Asap Rocky. Nu är det också klart att den 19-årige mannen, som blev utsatt i händelsen, får 12 500 kronor i skadestånd.

Idag  klockan 14 föll Tingsrättens dom mot ASAP Rocky som är misstänkt för misshandel av en 19-årig man. Rapstjärnan och de två andra männen som var inblandade dömdes för villkorlig dom, då tingsrätten inte ansåg att det var en så pass allvarlig misshandel, enligt Aftonbladet.

Får 12 500 kronor i skadestånd

Offret i som blev utsatt för misshandeln kommer att erhålla 12 500 kronor i skadestånd, vilket är betydligt mindre än det han begärde, den summan låg på nästan 140 000 kronor. Detta ska betalas av Asap Rocky och de andra två dömda männen, enligt Aftonbladet.

Händelsen inträffade den 30 juni vid Hötorget i samband med att rapstjärnans spelning på Smash festivalen. 

Asap Rocky och två andra män hamnade i slagsmål med offret, en händelse som filmades, vilket Nyheter24 skrev om i artikeln här.

Fallet har väckt enorm uppmärksamhet både i Sverige och internationellt.

Asap Rocky dömdes till _ idag i Stockholms tingsrätt. Bildkälla: Anders Wiklund/TT
Tycker du att skadeståndet var tillräckligt stort?