Så mycket pengar får offret efter domen mot Asap Rocky
Så mycket pengar får offret efter domen mot Asap Rocky - Foto: clker.com, Pixabay, Richard Shotwell/AP/TT

Så mycket skadestånd får offret efter domen mot Asap Rocky

Det var klockan 14 under onsdagen som domen kom efter den misstänka misshandeln utförd av rapstjärnan Asap Rocky. Nu är det också klart att den 19-årige mannen, som blev utsatt i händelsen, får 12 500 kronor i skadestånd.


Idag  klockan 14 föll Tingsrättens dom mot ASAP Rocky som är misstänkt för misshandel av en 19-årig man. Rapstjärnan och de två andra männen som var inblandade dömdes för villkorlig dom, då tingsrätten inte ansåg att det var en så pass allvarlig misshandel, enligt Aftonbladet.

Får 12 500 kronor i skadestånd

Offret i som blev utsatt för misshandeln kommer att erhålla 12 500 kronor i skadestånd, vilket är betydligt mindre än det han begärde, den summan låg på nästan 140 000 kronor. Detta ska betalas av Asap Rocky och de andra två dömda männen, enligt Aftonbladet.

Händelsen inträffade den 30 juni vid Hötorget i samband med att rapstjärnans spelning på Smash festivalen. 

Asap Rocky och två andra män hamnade i slagsmål med offret, en händelse som filmades, vilket Nyheter24 skrev om i artikeln här.

Fallet har väckt enorm uppmärksamhet både i Sverige och internationellt.

Asap Rocky dömdes till _ idag i Stockholms tingsrätt. Bildkälla: Anders Wiklund/TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att skadeståndet var tillräckligt stort?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Per Gessles enorma miljonimperium – så mycket pengar håvar han in

Ändringen - Israel får medverka på Kulturnatt

Stockholms stad tog bort Israels ambassad ur Kulturnattens program på grund av säkerhetsläget. Men nu ändrar sig kommunen, skriver SVT:s "Kulturnyheterna ".

Hon får radions lyrikpris

"Ett visionärt raseri" belönas med Sveriges Radios lyrikpris. Judith Kiros får priset för diktsamlingen "Det röda är det gränslösa".

Felicia Book har sadlat om helt – det gör hon idag

Anna Books dotter Felicia Book växte upp i rampljuset, och har varit med i både Farmen VIP och Fångarna på fortet. Men nu har Felicia lämnat kändisvärlden bakom sig, och satsar helt och fullt på sitt nya jobb.

Här visar Tuva Novotny upp döttrarna

2 timmar sedan
Tuva Novotny har, under hela sina karriär, varit mycket hemlighetsfull kring sitt privatliv. Under smygpremiären av "Allt och Eva" visade hon dock upp sina två döttrar på röda mattan.

Nicci Hernestig triggervarnar sin senaste kroppsbild

3 timmar sedan
Nicci Hernerstig, 24, publicerade nyligen en bild som hon valde att lägga en triggerwarning på. "9 veckor...", skrev hon till bilden.