Idoljuryns ord efter Freddies audition: "Du kommer att vara topp 3"

- 20/08/2019, 17:23 -

Kompotten är i vanlig anda väldigt blandad i Idol, men någon som verkligen sticker ut under årets andra avsnitt – det är budbilschauffören

Årets upplaga av Idol är i full gång och juryn bestående av Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Anders Bagge och Nikki Amini har under våren sökt igenom hela Sverige i jakt efter nästa Idol. 

Kompotten är i vanlig anda väldigt blandad, men någon som verkligen sticker ut under andra avsnittet – det är budbilschauffören Freddie Liljegren, 26. 

Med en skön och avslappnad attityd kliver han in och charmar Nikki Amini direkt som får veta av hans inslag att hans sambo väntar en dotter. 

– Det gör ju jag med, då får du en guldbiljett direkt, säger Nikki skämtsamt och sträcker fram en biljett. 

I inslaget berättar Freddie att han tycker väldigt mycket om sitt nuvarandra jobb men att han har en annan dröm i bakhuvudet...

Freddie i Idol
Freddie arbetar som budbilschaufför. Bildkälla: TV4Play

– Jag tycker att mitt jobb är väldigt roligt men drömmen är ju att hålla på med musik. Man drömmer ju om att stå på scenen, få folk att skratta, ha det bra och lyssna på härlig musik. Jag vill förmedla glädje, säger han. 

Det som händer sedan har inte hänt allt för många gånger i idols historia. 

Idol
Freddie får stående ovationer av Idol-juryn. Bildkälla: TV4Play

Freddie drar av en audition som får juryn att bokstavligt talat skrika rakt ut. Det Alexander Kronlund sedan säger blir toppen på det hela. 

– Du kommer att vara en av topp tre i slutet av tävlingen. Det är första gången jag säger det men det tror jag verkligen att du kommer att vara. 

– En sån som du ska kunna leva på musik 2019, fyller Anders Bagge i. 

Se Freddies hårresande audition i spelaren ovan. 

Idol ser du måndag till onsdag klockan 20.00 på TV4 och TV4Play.