Laila Bagge om den fejkade reklamen
Laila Bagge får inte stopp på den fejkade reklamen. - Foto: Stella pictures

Laila Bagge om mardrömmen: "Får inte stopp på det"

Tidigare kom det fram att Laila Bagges namn har använts för fejkade annonser. För Nyheter24 avslöjar profilen att det inte går att få stopp på reklamen och att företagen som ligger bakom det inte svarar på hennes meddelanden.


Det var tidigare i år som Laila Bagge, 46, ilsknade till på Instagram att hon hade utnyttjats för fejkad reklam. Utan hennes tillåtelse så har flera företag använt hennes namn och bilder för att sälja skönhetsprodukter, vilket Nyheter24 skrev om här.

"Blir så fruktansvärt irriterad på att sånt här kan hända, och att det är så förbannat svårt att få tag på dessa idioter som skapar fejk intervjuer eller annonser för att kunna sälja sina skitprodukter", skrev hon i ett inlägg.

När Nyheter24 träffade radio- och tv-profilen på NENT:s höstpresentation vid Grand Hotel i Stockholm så berättar hon att det inte går att få stopp på de fejkade annonserna.

– Det är ju inga svenska bolag som gör detta, utan det är några som sitter någon annanstans i ett annat land. Men förhoppningsvis så känner de flesta till mig ganska bra och vet om att vissa saker inte är sanna, säger Laila Bagge till Nyheter24.

Laila Bagge säger att det inte går att få stopp på de fejkade annonserna. Bildkälla: Naina Helén Jåma / TT

Hon säger att om det står "Laila Bagge, sångerskan" i annonserna, så är det ett tecken på att de är fejkade. Detta eftersom det var ett antal år sedan hon faktiskt jobbade som artist. 

– Man får lusläsa de där texterna och se om det känns "shady" helt enkelt, säger Bagge.

Har du försökt kontakta bolagen som ligger bakom det här?

– Jag har försökt kontakta dem, men det är jättesvårt att få tag på dem. Det går inte så bra och sedan har jag inte tid heller att jaga folk. Det är skittråkigt när de händer, men så länge jag känner: "Det här måste vara 'obvious' för alla att det här är fejkreklam". Som de här bantningstapletterna jag skulle ha tagit och redigerat bilden så att jag är anorektiskt smal. Jag tänker att det kan ju ingen gå på. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sett den fejkade reklamen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

2 timmar sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

2 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...