Hunkbonden Mattias rör upp känslor: "Han är ingen riktig bonde"

- 12/09/2019, 16:58 -

Säsongsstarten av "Bonde söker fru" är bara runt hörnet. En som har fått mycket medial uppmärksamhet inför premiären är den så kallade "Hunkbonden". Men den tidigare deltagaren Marcus Sjöberg påstår – att han är en bluff.

Inför säsongsstarten av Bonde söker fru har "Hunkbonden" Mattias Karlsson varit en av de stora snackisarna. Där mycket av den mediala uppmärksamheten har handlat om bondens utseende – men även att han inte bor på en bondgård.

Det sistnämnda har fått den tidigare deltagaren Marcus Sjöberg att rasa mot programmets principer.

"Kan ta med vem som helst och säga att det är en bonde"

Sjöberg har i år uttalat sig kritiskt på sociala medier gällande programmets krav när de har rekryterat årets bönder. Detta på grund av att Mattias Karlsson inte bor på sin familjegård – utan jobbar som brandman och bor i en lägenhet. 

Bildkälla: Instagram

När Expressen når Sjöberg för en intervju så förklarar han att han tycker att programmet har tappat hela sitt koncept:

– I dag handlar det om relationer och intriger. Alltså det är ju mest frukost och middag och inget arbete på gården. I och med att de har det så, kan de ju ta med vem som helst och säga att det är en bonde.

TV4: "Han vill bygga ett eget hus på gården"

TV4 svarar på kritiken och förnekar inte det faktum att Mattias Karlsson jobbar som brandman samt bor i en lägenhet. Däremot förklarar kanalen att tanken är att han vill hitta kärleken i programmet för att sedan leva ett liv på familjegården:

"Mattias varvar sitt jobb som brandman med att hjälpa sina föräldrar på familjegården. När han hittar den rätta tjejen vill han bygga ett eget hus på gården där han kan bo tillsammans med henne", skriver TV4 enligt Expressen.

Nyheter24
har tidigare intervjuat Mattias Karlsson, intervjun kan du både läsa och se här.

Läs mer: Hunkbonden Mattias om nakenbilderna: "Har blivit en del"

Ser du på Bonde söker fru?