Nu svarar Justin Bieber på den massiva kritiken.
Popstjärnan slår tillbaka mot kattkritiken. - Foto: Jordan Strauss/TT, Instagram/Justin Bieber

Justin Bieber köpte katter för 344 000 kronor – svarar nu på kritiken

Popfenomenet Justin Bieber har fått ta emot massiv kritik från djurrättsorganisationen Peta efter uppmärksammade kattköp. Nu slår 25-åringen tillbaka mot kritiken.


Youtube-fenomenet Justin Bieber, 25, har under senaste decenniet varit en av världens absolut största artister. 

Genom åren har han väckt uppmärksamhet och skapat rubriker både för musikaliska framgångar och snedsteg i privatlivet. 

Och nu är Bieber på nytt i blåsväder. 

Ovanliga rasen väckte kritik

Det var efter att 25-åringen köpte två katter av den sällsynta rasen Savannah som djurrättsorganisationen Peta gick ut och markerade mot popstjärnan. 

Rasen är en korsning mellan tamkatt och den afrikanska vildkatten Serval – notan som Bieber fick betala för katterna landade på motsvarande 344 000 svenska kronor. 

Kritiken från Peta menade att 25-åringen istället hade kunnat vara en god förebild för sina fans och adoptera en katt från ett lokalt djurhem, enligt People. 

Lisa Lange, vice ordförande för Peta, säger att det hade kunnat leda till att fler gör samma sak och menar att världen inte behöver fler djur.

Men Bieber håller inte alls med om djurrättsorganisationens kritik och har gett svar på tal. 

"Fokusera på riktiga problem"

I ett Instagram-inlägg skriver sångaren att Peta borde ägna sin tid åt viktigare problem. 

”Peta gå och fokusera på riktiga problem. Som tjuvjakt och djurmisshandel. Ni är lacka för att jag vill ha en specifik sorts katt? Ni lackade inte när jag skaffade min hund Oscar och han var ingen omplaceringshund. Måste alla djur vara räddade? Jag tror på att adoptera räddade djur men det finns också preferenser och det är därför uppfödare finns”, skriver Bieber. 

Han lägger också till att Peta kan "suck it". 

25-åringen lägger också till att organisationen borde ”hjälpa till med allt plast i havet, och lämna mina vackra katter ifred”.

Peta har i sin tur hunnit med att svara på kritiken som popstjärnan levererade via Instagram. 

"Måste tänka djupare"

Organisationens ordförande Ingrid Newkirk menar i ett uttalande att Bieber inte förstått deras invändning.

– Ledsen Justin, men du måste tänka djupare kring den här frågan: När miljontals djur förlorar sina liv varje år för att inte tillräckligt många adopterar – utan i stället väljer att köpa – är överpopulationskrisen ett ”riktigt problem”. Det är vad som ”suger”, säger hon enligt People

Läs mer: Hailey Biebers galna möhippa – shoppade loss i sexbutik
Läs mer: Justin Bieber öppnar upp om svåra drogmissbruket

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Lyssnar du på Bieber?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

1 timme sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

1 timme sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

2 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

3 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".