Kvinnor som valt att inte skaffa barn
Kvinnor som valt att inte skaffa barn. - Foto: Stella pictures

Här är de kvinnliga Hollywoodstjärnorna som inte vill skaffa barn

Att skaffa barn ses som en självklarhet för många och kan vara en fantastik milstolpe i en persons liv. Men att vara förälder är faktiskt inte något för alla. Här är de kvinnliga Hollywoodkändisarna som valt att inte bli mammor.


Män som inte vill skaffa barn brukar sällan bli ifrågasätta. Men kvinnor över 30 förväntas gå runt med en längtan efter barn. Och för vissa är barnlösheten en sorg. Men för andra är det ett medvetet val att inte bli förälder.  

I Hollywood ser vi flera kvinnliga stjärnor som faktiskt valt att inte skaffa barn. 

Cameron Diaz. Bildkälla: Stella pictures

Cameron Diaz, 47

En av Hollywoodstjärnorna som valt att inte skaffa barn är Cameron Diaz. Hon har flera gånger sagt att hon inte känner något sug efter barn. Hon har även sagt att hon inte behöver ett barn för att känna sig ”hel”. 

Oprah Winfrey. Bildkälla: Stella pictures

Oprah Winfrey, 65 

TV-stjärnan Oprah Winfrey har haft en tragisk upplevelse när det kommer till barn. När hon var 14 år gammal blev hon våldtagen och gravid till följd av det. Hon gömde graviditeten för sin far, som ska ha sagt att han hellre såg henne död än att hon skämde ut familjen med en oäkting till barn. 

Winfrey ska ha druckit blekningsmedel för att försöka bli av med barnet. Slutligen födde hon en son, alldeles för tidigt, som dog strax efter hans födsel. Efter dess har Winfrey inte skaffat några barn. 

Renée Zellweger. Bildkälla: Stella pictures

Renée Zellweger, 50 

Bridget Jones-stjärnan Renée Zellweger har både varit gift och förlovad med olika män, men har valt att inte skaffa några barn. Hon ska ha sagt att mödraskap inte ligger i hennes natur och att hon inte behöver barn för att känna sig lycklig. 

Winona Ryder. Bildkälla: Stella pictures

Winona Ryder, 47 

Stranger Things-stjärnan Winona Ryder har varit tillsammans med Hollywood-skådisar som Johnny Depp och Matt Damon. Nu är hon tillsammans med Scott Mackinlay Hahn och de har varit ett par sedan 2011. 

Trots flertalet relationer har Ryder aldrig skaffat några barn. Hon ska ha sagt att det tog lång tid för henne att sluta lyssna på vad andra personer tycker om något som är så personligt som valet att skaffa barn eller inte. 

Kim Cattrall. Bildkälla: Stella pictures

Kim Cattrall, 63 

Sex and the City-stjärnan Kim Cattrall tänkte länge att det var självklart att hon skulle skaffa barn. Men när hon närmade sig 35 insåg hon att det inte alls var sjävklart för henne. 

Hon var inte i en relation vid tidpunkten och insåg att hon hade behövt skaffa barn på egen hand. Med tiden insåg hon att mycket av pressen kom utifrån och att hon inte var redo att axla mammarollen. 

Jennifer Aniston. Bildkälla: Stella pictures

Jennifer Aniston, 50

Här är en kvinna som tröttnat rejält på ständiga frågor om när hon ska gifta sig och skaffa barn. Aniston har dock tidigare sagt att hon gärna vill ha barn men påpekat att det inte är något man bara kan beställa och att hon redan har en familj i form av vänner. 

Ellen DeGeneres. Bildkälla: Stella pictures

Ellen DeGeneres, 61 

TV-stjärnan Ellen DeGeneres träffade skådespelaren Portia de Rossi 2004 och paret gifte sig fyra år senare. De har tillsammans tagit beslutet att inte försöka bli föräldrar.  

Helen Mirren. Bildkälla: Stella pictures

Helen Mirren, 74

Oscarsbelönade filmstjärnan Helen Mirren har berättat om att när hon var yngre fick hon ständigt frågan om när hon skulle skaffa barn. 

Skådespelaren har berättat att gamla män brukade säga saker i stil med ”Va? Inga barn? Nu får du sätta fart gamla tjejen”. 

Att inte skaffa barn var ett medvetet val för Mirren. Hon kände att föräldraskapet helt enkelt inte var något för henne.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du skaffa barn?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...