Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är de kvinnliga Hollywoodstjärnorna som inte vill skaffa barn

- 13/10/2019, 20:13

Att skaffa barn ses som en självklarhet för många och kan vara en fantastik milstolpe i en persons liv. Men att vara förälder är faktiskt inte något för alla. Här är de kvinnliga Hollywoodkändisarna som valt att inte bli mammor.

Män som inte vill skaffa barn brukar sällan bli ifrågasätta. Men kvinnor över 30 förväntas gå runt med en längtan efter barn. Och för vissa är barnlösheten en sorg. Men för andra är det ett medvetet val att inte bli förälder.  

I Hollywood ser vi flera kvinnliga stjärnor som faktiskt valt att inte skaffa barn. 

Cameron Diaz
Cameron Diaz. Bildkälla: Stella pictures

Cameron Diaz, 47

En av Hollywoodstjärnorna som valt att inte skaffa barn är Cameron Diaz. Hon har flera gånger sagt att hon inte känner något sug efter barn. Hon har även sagt att hon inte behöver ett barn för att känna sig ”hel”. 

Oprah Winfrey
Oprah Winfrey. Bildkälla: Stella pictures

Oprah Winfrey, 65 

TV-stjärnan Oprah Winfrey har haft en tragisk upplevelse när det kommer till barn. När hon var 14 år gammal blev hon våldtagen och gravid till följd av det. Hon gömde graviditeten för sin far, som ska ha sagt att han hellre såg henne död än att hon skämde ut familjen med en oäkting till barn. 

Winfrey ska ha druckit blekningsmedel för att försöka bli av med barnet. Slutligen födde hon en son, alldeles för tidigt, som dog strax efter hans födsel. Efter dess har Winfrey inte skaffat några barn. 

Renée Zellweger
Renée Zellweger. Bildkälla: Stella pictures

Renée Zellweger, 50 

Bridget Jones-stjärnan Renée Zellweger har både varit gift och förlovad med olika män, men har valt att inte skaffa några barn. Hon ska ha sagt att mödraskap inte ligger i hennes natur och att hon inte behöver barn för att känna sig lycklig. 

Winona Ryder
Winona Ryder. Bildkälla: Stella pictures

Winona Ryder, 47 

Stranger Things-stjärnan Winona Ryder har varit tillsammans med Hollywood-skådisar som Johnny Depp och Matt Damon. Nu är hon tillsammans med Scott Mackinlay Hahn och de har varit ett par sedan 2011. 

Trots flertalet relationer har Ryder aldrig skaffat några barn. Hon ska ha sagt att det tog lång tid för henne att sluta lyssna på vad andra personer tycker om något som är så personligt som valet att skaffa barn eller inte. 

Kim Cattrall.
Kim Cattrall. Bildkälla: Stella pictures

Kim Cattrall, 63 

Sex and the City-stjärnan Kim Cattrall tänkte länge att det var självklart att hon skulle skaffa barn. Men när hon närmade sig 35 insåg hon att det inte alls var sjävklart för henne. 

Hon var inte i en relation vid tidpunkten och insåg att hon hade behövt skaffa barn på egen hand. Med tiden insåg hon att mycket av pressen kom utifrån och att hon inte var redo att axla mammarollen. 

Jennifer Aniston
Jennifer Aniston. Bildkälla: Stella pictures

Jennifer Aniston, 50

Här är en kvinna som tröttnat rejält på ständiga frågor om när hon ska gifta sig och skaffa barn. Aniston har dock tidigare sagt att hon gärna vill ha barn men påpekat att det inte är något man bara kan beställa och att hon redan har en familj i form av vänner. 

Ellen DeGeneres
Ellen DeGeneres. Bildkälla: Stella pictures

Ellen DeGeneres, 61 

TV-stjärnan Ellen DeGeneres träffade skådespelaren Portia de Rossi 2004 och paret gifte sig fyra år senare. De har tillsammans tagit beslutet att inte försöka bli föräldrar.  

Helen Mirren
Helen Mirren. Bildkälla: Stella pictures

Helen Mirren, 74

Oscarsbelönade filmstjärnan Helen Mirren har berättat om att när hon var yngre fick hon ständigt frågan om när hon skulle skaffa barn. 

Skådespelaren har berättat att gamla män brukade säga saker i stil med ”Va? Inga barn? Nu får du sätta fart gamla tjejen”. 

Att inte skaffa barn var ett medvetet val för Mirren. Hon kände att föräldraskapet helt enkelt inte var något för henne.