Carina Berg om missfallet
Carina Berg berättar nu om när hon drabbades av ett missfall och fick ett hemskt bemötande av en läkare. - Foto: Henrik Montgomery/TT Bild, Stella Pictures

Carina Berg om läkarens sjuka ord efter missfallet: "I chock"

Tv-profilen Carina Berg berättar nu om den fruktansvärda upplevelsen hon var med om hos läkaren. Hon hade precis fått veta att hon hade fått ett missfall när läkarens ord lämnade henne i chock.


I augusti 2019 meddelade tv-profilen Carina Berg, 42, och hennes make, fotbollsspelaren Erik Berg, 31, att de ska bli föräldrar.

"Efter en knölig uppförsbacke där vi visst skulle ödmjukas ner på knäna var det till slut en liten som ville hänga kvar. Så tacksam och LYCKLIG ATT JAG BARA GRINAR", skrev Carina på Instagram då.

I podcasten "Gynning och Berg – hittar sig själva" har Carina tidigare berättat om hur paret försökt länge för att få till bebisen.

– Det var ingen räkmacka, det var ganska många missfall och många många tårar. En himla brant uppförsbacke. Under den här resan så kommer det att ha tagit oss två år att få till den här ungen, berättade hon i podden.

Erik och Carina Berg väntar nu sitt första barn tillsammans. Men vägen dit var inte spikrak. Carina drabbades av missfall under resans gång. Bildkälla: Stella Pictures.

Berättar om läkarens sjuka ord

I det senaste avsnittet av podden så berättar Carina om just ett tidigare missfall – och hur läkarens ord gav henne en rejäl chock. 

– Det är så mycket värre att få dåliga besked utan byxor än med byxor. För det är det som händer i do här lägena. Det är något så absurt med att sitta på en brits…, säger Carina och fortsätter att berätta om vad som hände när hon var på ett ultraljud.

– Ett av missfallen, det skulle konstateras två gånger. Först av en barnmorska. Och då levde inte den. Det skulle sedan slås fast av en läkare dagen efter. Det ska vara två som ser det innan det bestäms vad som ska hända med det, förklarar Carina.

Vännerna Carolina Gynning och Carina Berg driver podcasten "Gynning & Berg – hittar sig själva". Bildkälla: Stella Pictures.

– Hursomhelst så sitter jag med byxorna nere då och läkaren säger samma sak som barnmorskan. Att det här har inte gått bra. Det är en så sjuk situation. Man är ju naken på två sätt i det där läget. Först har du inga brallor. Och sen är du så hudlös att – ja, det är en absurd stämning i ett sådant rum. Och då säger han “Ja, det här är ju kroppens sätt att säga att gamla tanter inte ska få barn”, berättar Carina.

Hennes poddkollega och vän Carolina Gynning blir rejält chockad av det som Carina berättar.

– Det sa han inte?! Det är det värsta jag har hört i hela mitt liv, utbrister Carolina och frågar om inte Carina slog honom.

– Nej, för jag satt utan byxor och var i chock, berättar Carina i podden.

I december 2019 föddes sedan Carina Bergs och Erik Bergs barn, lilla Otto.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/