Rockbandet U2 hyllade Greta Thunberg – mitt under konserten

- 08/11/2019, 20:29

U2 är på turné igen. Denna gång har bandet valt att ta upp viktiga ämnen under sina spelningar, bland annat frågan om vapenkontroll och den kanske mest omtalade – nämligen klimatet, där Greta Thunberg fick vara i spetsen.

Rockbandet U2 kickstartade igång sin turné "Joshua Tree Tour 2019" i Auckland, Nya Zeeland under fredagen – och det med bravur.

Offrens namn på storbildsskärm

Under konserten gav de inte bara musik till sina fans, utan även rörande hyllningar till bland annat offren för terrorattacken Christchurch som inträffade tidigare i år. 

Namnen på de som föll offer för terrorattacken i Christchurch. Bildkälla: Instagram/U2tour.de
Namnen på de som föll offer för terrorattacken i Christchurch. Bildkälla: Instagram/U2tour.de

Bara det var speciellt, eftersom flera av överlevarna i attacken befann sig i publikhavet. Bandet hade även en gigantisk storbildsskärm på scenen som visade upp alla offrens namn under tiden de spelade deras låt "One". Så fint!

Hyllade Greta Thunberg

När de sedan började spela "Ultraviolet (Light My Way)", passade Bono och kompani på att hylla flera kvinnliga rättskämpar, däribland vapenkontrollförespråkaren Emma González och inte minst vår kära klimataktivist Greta Thunberg, som fick en central plats på den enorma skärmen bakom bandet. Så sjukt fett!

Bildkälla: Instagram/U2tour.de
Bildkälla: Instagram/U2tour.de