Hanna Hellquist
Hanna Hellquist har nyligen gått ut med att hon har alkoholproblem. - Foto: Stella pictures/TT

Hanna Hellquist om missbruket – söp innan morgonsändning

Morgonpassets Hanna Hellquist gick nyligen ut med att hon är nykter alkoholist. I kvällens Skavlan öppnar hon upp sig om hur omfattande hennes alkoholproblem faktiskt var.


Radioprofilen Hanna Hellquist, 39, gick tidigare i år ut med att hon är nykter alkoholist sedan tre år tillbaka. Det var i en ärlig och modig krönika i Dagens Nyheter som hon öppnade upp sig om hur hon inte har kunnat hantera alkohol. 

I krönikan berättar Hellquist att hon har brutit armen och foten på fyllan, försovit sig till jobbet och misskött sina uppdrag. 

"Ett jävla planerande"

I kvällens Skavlan är Hanna Hellquist gäst och berättar där öppenhjärtigt om sina alkoholproblem. 

Fredrik Skavlan frågar henne om hon kunde supa hela natten och sedan gå direkt in i radiosändning på morgonen. 

– Kunde jag supa hela natten Fredrik? Ja, det kunde jag! Till slut så lär man sig hur mycket man kan dricka för att vakna vid den tidpunkten som man bör vakna. Det är ett jävla räknande, mätande och planerande, säger Hanna Hellquist. 

Hanna Hellquist har nyligen gått ut med att hon har alkoholproblem. Bildkälla: Stella pictures

"Fruktansvärd skam" 

Hellquist berättar att hon har känt en stor skam kring det hela. 

– Det är en fruktansvärd skam att vara den som inte klarade av det här kittet som alla andra verkar klara av, när de sitter på Jensens Bøfhus och tar två glas vin och sen tar tåget hem till Västerås, säger Hellquist. 

"Så bakfull i mina dagar"

Kvällen då Hanna Hellquist insåg att hon var tvungen att göra något åt sina problem satt hon ensam hemma och drack två flaskor vin. 

– Så här kan inte jag ha mitt liv. Jag har varit så bakfull i mina dagar. Jag vet inte hur många år jag har legat i en säng och varit bakfull, det är sånt slöseri, när man kan galoppera på en strand på Fårö, säger Hellquist. 

Se Hanna Hellquist berätta om problemen i klippet ovan! 

Skavlan sänds fredagar 21.00 i SVT1. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Skavlan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ny jazzfestival till klassisk mark i Stockholm

Sara Stridsberg ger ut ny roman i höst

Sara Stridsberg ger ut en ny roman i höst. "Farväl till Panic Beach" är en berättelse som följer flera generationer från 1917 och framåt i Kungstornet i Stockholm. Om somrarna reser familjen till evighetsstranden Panic Beach tillsammans, och lever omväxlande i "bländande ljus och avgrundsdjupt mörker".

Irma Lehtosalo rörd till tårar: "Mamman de behövde..."

Irma Lehtosalo har blivit en folkkär person runt om i vårt avlånga land. Hon är tacksam för all hjälp hon fått av Marko, så pass att hon blir rörd till tårar.

Avhopp från Eurovisionfest tvingar fram flytt

Efter ett 20-tal avhopp från kringarrangemangen runt Eurovision har Malmö stad behövt tänka om. Den enda musikscenen utan säkerhetskontroll vid ingången slopas, rapporterar Sydsvenskan.

Ola Salo: Wonkas konst gör livet uthärdligt

1 timme sedan
Efter Jesus och Judas kliver Ola Salo i höst ut på Göteborgsoperan som den skruvade chokladfabrikören Willy Wonka. Det kan vara ganska roligt att få spela lite mer knäpp än man själv är, säger han med ett snett leende.

Molly Sandén sjunger på Grammisgalan

1 timme sedan
Molly Sandén, Hooja och Ellen Krauss. Det är några av de artister som uppträder på årets Grammisgala.