Isabella Löwengrip och Marisol Was
Nu berättar Marisol Was om krisen. - Foto: Stella Pictures, Instagram/marisolwas

Isabella Löwengrips anställda: "Långt ifrån värst för mig"

Isabella Löwengrips högra hand Marisol Was anställdes av Löwengrip i maj. Nu berättar Marisol om den tuffa hösten – och vägen framåt. “Hjärtat är inte längre konstant i halsgropen", skriver hon.


I maj tidigare i år anställdes Marisol Was till Isabella Löwengrips bolag. Då var hennes titel CSR-manager och uppdraget handlade om att göra Löwengrips bolag mer hållbara när det kommer till miljön.

Men bara någon vecka senare stod det klart att Marisols tjänst egentligen var kommunikationsansvarig. Något som kanske har behövts för Isabella Löwengrip den senaste tiden. Detta då stormat rejält kring entreprenören och bloggaren.

Uppmanades ljuga för kunder

Löwengrips bolag är i gungning, hon har tvingats säga upp hälften av sin personal och samarbetspartners flyr fältet. Detta efter att det avslöjats att Löwengrip konsekvent ljugit om sin statistik. SvD avslöjade för bara några dagar sedan hur anställda på bolaget uppmanades att "skruva upp siffrorna" – trots att de visste att siffrorna inte stämde.

Anställda på Isabella Löwengrips bolag uppmanades att skruva upp siffrorna. Bildkälla: Stella Pictures.

SvD intervjuade även Isabellas tidigare anställda och de vittnade om fruktansvärda arbetsförhållanden. Trots att personerna har intervjuats oberoende av varandra vittnar de till stor del om samma saker: Dåliga arbetsvillkor, stress och utfrysning av personal.

– Perioden jag jobbade där var utan tvekan den värsta i mitt liv, sa en tidigare anställd till SvD.

"Långt ifrån värst för mig"

En som har stannat kvar i Löwengrips bolag är Marisol Was. Under sommaren var hon tillsammans med Isabella på Elton Johns påkostade galamiddag på franska rivieran. 

Men efter skandalerna kring Isabella Löwengrip, hennes bolag och personliga varumärke så har arbetsuppgifterna sett annorlunda ut.

Isabella Löwengrip har i över ett år konsekvent ljugit om sin statistik. Något som nu har fått stora konsekvenser för hennes bolag. Bildkälla: Stella Pictures

På Instagram berättar nu Marisol om den utmaning de har genomgått och vad som återstår att göra.

“Som många av er redan har förstått har det varit en tuff höst men det har varit långt ifrån värst för mig”, skriver hon.

Marisol berättar att saker och ting nu börjar falla på plats.

“Hjärtat är inte längre konstant i halsgropen och nu börjar vi blicka framåt igen”, skriver hon.

Isabella Löwengrip delade Marisol Was inlägg på sin Instagram Story och lade till att hon är tacksam över att ha Marisol vid sin sida. Bildkälla: Instagram/isabellalowengrip

Ångrar inte en sekund

Marisol känner att det har varit en otrolig resa att jobba med Löwengrip sedan den allra första dagen och hon har inte ångrat sig en sekund.

“Att få jobba med Isabella Löwengrip är ett rent privilegium nu större än någonsin och det är med stor tillförsikt jag ser på framtiden”, skriver Marisol.

Hon riktar även ett tack till de som har stöttat henne under vägen.

“Trots att jag inte riktigt haft tid och ork att ge tillbaka av mig själv den senaste tiden. Men jag kommer snart igen”, skriver hon och avslutar med ett hjärta.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

1 timme sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

2 timmar sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

2 timmar sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

idag 06:00
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.