Kritikkaos efter intervjun med Greekazo – här är allt som har hänt

Efter att den 18-årige rapparen Greekazo gästat Malou von Sivers möttes programledaren av en kritikstorm som hette duga. Detta på grund av att tittarna ansåg att Malou och Anders Öfvergård ställt Greekazo mot väggen på ett negativt sätt.


Den unge rappstjärnan Alex Greekazo, 18, gästade nyligen ”Malou efter tio” för att prata om sin musik men istället skulle han komma att ställas mot väggen angående droger och kriminalitet.  

Detta har fått tittare och en rad kända influensers att rikta stark kritik mot programmet och man kan gott säga att det har blommat upp till en hatstorm mot Malou von Sivers, 66, och gästen Anders ”Arga snickaren” Öfvergård, 51 som även han, ställde Greekazo mot väggen. 

Anders är just nu aktuell med programmet "Anders och knarket". 

Mycket av kritiken handlade om att artisten Einar tidigare gästat programmet men då fick ett helt annat bemötande än vad Greekazo fick. 

Greekzo mötte starkt stöd på sociala medier. Bildkälla: Twitter

Influencers som Filip Dikmen och Madeleine Eliiza rasade på intervjun och Dikmen spelade även in en sketch på det hela. 

”Jag kom dit för att prata om min musik och blev indragen i en debatt som handlade om narkotika. TV4 lovordade mitt team att det aldrig skulle bli så när vi bokade detta, utan att fokus skulle var helt på musiken”, skrev han i ett sms till Nöjesbladet.

"Hoppas att han vill komma tillbaka"

Nu har Malou svarat på kritiken och säger då att hon hoppas på att Greekazo vill komma tillbaka. Detta säger hon till Nöjesbladet.

– Jag var nyfiken på Greekazo och har under många år bjudit in rappartister eftersom jag är intresserad av deras texter som berättar om förorten och det samtalet vill jag ska fortsätta.

– Programmet bjuder in till samtal och olika perspektiv och i det här fallet håller jag med om att det blev obalans och att Greekazo kunde fått större utrymme att prata om sin musik. Jag hoppas han vill komma tillbaka och prata mer om det en annan gång, säger hon. 

Greekazo har inte svarat på Malous ord men har gått ut på sin Instagram och tackat folk som stöttat honom. 

Greekazo tackar alla som stöttat honom. Bildkälla: Greekazo Instagram

Alex Greekazo har haft en riktig kometkarriär och på fyra månader har hans musik spelats mer än 30 miljoner gånger på Spotify, något som gjort honom till en av Sveriges mest framgångsrika rappare just nu.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

1 timme sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

3 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.