Kvinna skjuten under videoinspelning –  svensk rappare efterlyst

- 10/12/2019, 14:52 -

Det var under söndagsmorgonen som en kvinna lyckades stanna en ambulans på Ingarö. Hon hade blivit skjuten i armen – under en musikvideoinspelning. Nu är en svensk välkänd rappare efterlyst.

Det var i helgen som en svensk rapstjärna spelade in en hiphop-video i skärgårdsidyllen Ingarö. Men inspelningen spårade ur totalt. I videon användes illegala och skarpladdade vapen – och en kvinna sköts i armen.

Under söndagsmorgonen lyckades den skottskadade kvinnan stoppa en ambulans som var i området i ett annat ärende. Kvinnan kunde föras till sjukhus, skriver Aftonbladet.

Vapen
I videon användes illegala skjutvapen. Vapnena på bilden har ingenting med den aktuella händelsen att göra. Bildkälla: Tomas Oneborg/SvD/TT Bild

Maskerade – och beväpnade

Polisen tror sig ha en relativt tydlig bild av vad som har hänt. Polisen har materialet från videoinspelningen, och det ska visa hur maskerade personer poserar med vapen, skriver Aftonbladet.

Polisens teori är att kvinnan höll i kameran samtidigt som en person råkade avfyra ett vapen, skriver Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet har en ung man angivit sig själv och erkänt att det var han som han sköt kvinnan i armen.

Rapparen, som har miljontals spelningar, är nu efterlyst och misstänkt för grovt vapenbrott. Enligt uppgifter till Aftonbladet så gjorde polisen under natten mot tisdagen ett tillslag i rapstjärnans bostad. 

Men ingen var hemma.