Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fansen besvikna på Bianca Ingrosso: "Vidrigt"

- 11/12/2019, 17:21

Bianca Ingrossos sminkmärke CAIA Cosmetics har fällts hela tre gånger. Detta då de har gjort sexistisk reklam. Nu visar Biancas fans sitt missnöje.

Bianca Ingrossos sminkmärke CAIA Cosmetics har tidigare fällts av Reklamombudsmannen (RO) två gånger. De slog då fast att reklamen var könsdiskriminerande.

Igår stod det klart att CAIA Cosmetics fällts en tredje gång. Det är en reklamvideo som släpptes i samband med att CAIA lanserade läppstift som har fått RO att agera ännu en gång.

Reklamombudsmannens motivering lyder: “Nämnden finner att kvinnorna framställs som sexobjekt, bland annat genom scenen där en kvinna häller mjölk så att det rinner längs med hennes mun, hals och ner på bröstkorgen, och scenen där en kvinna tittar in i kameran samtidigt som hon slickar på en godisklubba".

Caia Cosmetics
Caia Cosmetics har nu fällts en tredje gång. Bildkälla: Caia Cosmetics/Reklamera Facebook

De slår även fast att reklamfilmen helt saknar koppling till de sminkprodukter som ska marknadsföras.

"Reklamen framställer därför kvinnorna som sexobjekt på ett sätt som är nedvärderande för kvinnor i allmänhet. Reklamen är därför könsdiskriminerande".

Bianca Ingrosso
Bianca Ingrossos fans är besvikna på reklamen. Bildkälla: Stella Pictures

"Vidrig reklam ditt märke har gjort" 

Nu möts Bianca av kritik från besvikna fans.

"Vidrig reklam ditt märke har gjort. Väldigt bra att den fälls som sexistisk av Reklamombudsmannen"

"Oj se du kan ju göra reklamer som inte är sexistiska", skriver en person ironiskt till 

“Hur ställer du dig till att CAIA Cosmetics nu har fått TRE fällande anmälningar från opinionsnämnden gällande att era reklamfilmer som man menar framställer kvinnor som sexobjekt?”

“Du är grym men ibland får man tänka två gånger innan man agerar. Vilket jag verkligen tycker du ska göra angående hur du valde att publicera reklamen för ditt läppstift! Såklart menar du inget illa men de tjejerna framstår som objekt”

"Hej! Skulle väldigt gärna att ni skulle kunna förklara varför ni valde att publicera reklam som kan anses (av många) som sexualiserade? Tack!".

Bianca Ingrosso
Bianca Ingrossos sminkmärke CAIA Cosmetics är väldigt framgångsrikt och fansen älskar produkterna. Men märkets reklam lämnar mer att önska. Bildkälla: Instagram/caiacosmetics