Onsdag 17 Aug
Stockholm

Kritikstorm efter Katrin Zytomierskas ord: "Kryllar av överviktiga"

Det är efter att Katrin Zytomierska publicerade en krönika i Expressen som en kritikstorm blossade upp – och nu är folk verkligen jättearga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Nöjesprofilen och entreprenören Katrin Zytomierska, 42, har hamnat i blåsväder. 

Detta efter att hon nyligen fick en text publicerad i Expressen som handlar om hennes syn på bantning. Där skriver hon att hon anser att övervikt glorifieras på ett extremt sätt samtidigt som att hennes positiva syn på bantning sågas. 

Katrin Zytomierska. Bildkälla: Stella Pictures

"Rättfärdigandet av allt frosseri har gjort att jag ibland känner mig som en kriminell. Jag får inte skriva i mina sociala medier att jag bantar, tränar, tänker på hur många kalorier jag stoppar i mig och hur många jag gör av med. Då får jag omedelbart höra att jag är dålig förebild som bidrar till kroppshets. Jävla dårskap. Jag bidrar till medvetande om kroppens hälsosamma läge. Det är inte hälsosamt att släpa runt på en massa extrakilon", skriver hon bland annat

Hon valde att lägga upp en bild från artikeln på sin Instagram – där folk nu är tokiga. 


I Katrins kommentarsfält haglar kommentarerna in. Bildkälla: Katrin Zytomierska Instagram

Vidare skriver Katrin att hon anser att "banta" är svenska språkets finaste ord och att fler och fler idag blir överviktiga på grund av en normalisering av övervikt och att "inte bry sig om vad man stoppar i sig". 

Hela texten hittar du här.

Men detta är långt ifrån första gången Katrin hamnar i blåsväder på grund av uttalanden om tjocka. Mer om det läser du här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.