Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ilska mot Kim Kardashian efter julklappen till North: "Jag spyr"

- 27/12/2019, 11:59 -

Kim Kardashian och Kanye West köpte artistens Michael Jacksons gamla jacka för en halv miljon kronor. Det blev en julklapp till Kim och Kanyes dotter North West, 6. Men presenten har väckt avsky.

Kim Kardashian West, 39, och maken Kanye West, 42, snålade inte på någonting när det kom till att köpa julklappar. Parets äldsta dotter North West, 6, fick nämligen sin idol Michael Jacksons gamla jacka.

Jackan var något av en favorit för Michael som sågs bära den minst två gånger. Första gången var när hans bästa kompis Elizabeth Taylor fyllde 65 år. Jackan åkte även på när Michael gick på filmfestivalen i Cannes 1997.

Michael Jacksons jacka
Kim Kardashian och Kanye West köpte Michael Jacksons gamla jacka. Bildkälla: Instagram/kimkardashian

För jackan betalade Kim och Kanye över en halv miljon kronor, eller 615 000 kronor för att vara exakt, skriver TooFab.

– North är ett stort Michael Jackson-fan och jag visste att hon skulle älska den! Hon är så glad och tacksam för presenten, sa Kim på sin Instagram Story.

Anklagad för flera sexuella övergrepp mot barn

Men presenten har väckt avsky och äckel hos flera av Kims fans. Detta med tanke på de anklagelser som riktats mot Michael Jackson gällande sexuella övergrepp mot barn. År 2005 så åtalades Jackson för att ha förgripit sig på en cancersjuk pojke år 2003.

Jackson stod bland annat åtalad för att ha gett barnet alkohol och sedan förgripit sig på honom. Rättegången blev en långdragen historia, men i juni år 2005 så friades Jackson på alla åtalspunkter. Den 25 juni år 2009 dog Jackson. Han blev 50 år gammal.

Michael Jackson
Elizabeth Taylor och Michael Jackson 1997. Bildkälla: Stella Pictures.

I HBO-dokumentären "Leaving Neverland" som släpptes tidigare i år så riktade de idag vuxna männen Wade Robson och James Safechuck anklagelser mot Jackson.

Wade och James hävdar att de som barn blev sexuellt utnyttjade av stjärnan, och i dokumentären berättade de detaljerat om de fruktansvärda övergrepp de ska ha blivit utsatta för. Mer om det kan du läsa här.

"Varför ger du en pedofils jacka till ditt barn?"

Det faktum att Kim köpte Michaels jacka har nu väckt ramaskri. 

Kim Kardashian West och North
Kim Kardashian West och dottern North West. Bildkälla: Stella Pictures.

På Twitter har många ställt sig kritiska till presenten. Så här lyder några reaktioner:

"Varför ger du en pedofils gamla jacka till ett barn?"

"Det här är sinnessjukt. Att ge sitt barn en jacka som har burits av ett peddo. Bara tanken av att ett barn ska bära jackan får mig att spy"

"North, jag är så ledsen. Du har en jacka som tillhörde ett peddo"

"Vi får väl gissa att Kim Kardashian inte har sett HBO-dokumentären"

"Efter allt vi har hört och sett så är detta vad du köper till din dotter?!"

Kim har ännu inte svarat på kritiken.