Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Molly Sandéns hemliga låtar – berättade inte för Danny

- 11/01/2020, 18:03 -

Molly Sandén gick emot sin magkänsla när hon uppträdde med "Youniverse", skriven av expojkvännen Danny Saucedo, i Melodifestivalen 2016. Därefter skapade hon låtar i smyg om ensamheten och karriären.

Det är i P3:s musikdokumentär som Molly Sandén, 27, öppnar upp sig om karriären och sin tidigare relation med Danny Saucedo, 33.

Hon berättar bland annat om hur hon ställde upp i Melodifestivalen 2016 med låten "Youniverse", skriven av expojkvännen och John Alexis – trots att magkänslan sa någonting annat.

"Jag ska inte vara med där"

Enligt Molly så ringde Danny upp henne en morgon och sa att han hade gjort en låt som "är en vinnare av Melodifestivalen".

– ”Mello, jag ska inte vara med där”, tänkte jag. Men så åkte jag dit, vi skrev klart den och så var det inskick typ dagen efter. Jag hann inte känna på det, det blev en impulsgrej, säger hon i dokumentären.

27-åringen menar att det var "nu vi skulle vinna Melodifestivalen".

Molly slutade på en sjätte plats i finalen – och efteråt skämdes hon så pass mycket att hon knappt kunde gå utanför dörren.

"Supermegakrasch"

– Som vän var det jättesvårt att se. Man fick ta hand om henne, det var en supermegakrasch, berättar vännen och artistkollegan Miriam Bryant.

Molly menar att hon sedan tonåren har lärt sig att lyssna på vad andra säger istället för att lita på sin egen magkänsla.

Vid 2016 hade hon börjat skriva musik som låg närmare henne själv, och därför blev Melodifestivalen en särskilt stor motgång.

– Jag såg ner på mig själv, kände att jag gått förbi egna principer och hade tappat mig själv. Jag backade i utvecklingen, och så gjorde jag samma sak en gång till. Jag var så besviken på mig själv, säger hon i dokumentären.

Hemliga låtarna

Därefter raderade Molly alla gamlar bilder på Instagram, färgade håret svart och klippte det i en kort page.

Hon började också att skriva texter om sin relation, ensamheten och karriären utan att berätta det för expojkvännen Danny.

Jag har inte ens sagt det här till honom, hur ska jag kunna spela upp det? säger Molly.

Under 2018 släppte hon albumet "Större" som blev flitigt hyllad av musikkritiker – och hon blev årets mest spelade kvinnliga artist på Spotify.

På våren 2019 meddelade Molly och Danny att de efter sex år tillsammans tänkte gå skilda vägar.

Läs mer: Molly Sandén om nya kärleksrelationen: "Jag träffar någon"
Läs mer: Molly Sandén prisas – efter sexavslöjandet om världsstjärnan