Tisdag 30 Nov
Stockholm

Rickard Sjöberg sitter i coronakarantän – "Postkodmiljonären" ställs in

Rickard-Sjoberg-sitter-i-coronakarantän
Rickard Sjöberg sitter i coronakarantän. Foto: Stella Pictures, Mikael Fritzon/TT

Under fredagen stod det klart att inspelningarna av "Postkodmiljonären" ställs in då en medarbetare besökt ett coronadrabbat området. Nu bekräftar programledaren Rickard Sjöberg att det är han som​ varit i norra Italien, där viruset härjar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Under fredagen meddelade TV4 att nästa veckas planerade inspelningarna av "Postkodmiljonären" ställs in, i alla fall i början av veckan.

Detta då en medarbetare besökt ett område som drabbats av coronaviruset. 

Under lördagen avslöjar Aftonbladet att "medarbetaren" är Rickard Sjöberg som varit på en skidsemester i norra Italien. 

Isolerad 

Rickard Sjöberg bekräftar för Aftonbladet att det är han som vistats i området. Han berättar även hur han håller sig isolerad. 

– Jag håller mig hemma och sköter jobbet hemifrån. Det är det som jag har kommit överens med Postkodlotteriet om, säger han till Aftonbladet. 

Han fortsätter:  

– Det är ingenting som Folkhälsomyndigheten, myndigheter eller läkare har beordrat. Det är något som Postkodlotteriet har tagit initiativet till av säkerhetsskäl.

"Varit jättenoga med allt vad vi tagit i"  

Rickard är även noggrann med att påpeka att han och familjen mår bra. 

– Vi mår prima. Vi har förstås följt utvecklingen när vi har åkt skidor och varit jättenoga med allt vad vi har tagit i och sådana saker, säger han till Aftonbladet. 

Familjen åkte till skidorten förra veckan på lördagen. Det här var samtidigt som coronaviruset började blossa upp i landet. 

Bildkälla: Stella pictures

Så påverkas produktionen 

Trots att Rickard håller sig hemma påverkas inte "Postkodmiljonären". Det säger Olov Lavesson, kommunikationschef på Postkodlotteriet. 

Detta då produktionen har "gott om" inspelade program, skriver Aftonbladet

Kommentera
Kopiera länk
Dela