Sami Jakobsson
Sami Jakobsson får en varning efter orden i Big Brother. - Foto: TV4

Sami Jakobsson varnas i "Big Brother" efter orden om romer

"Big Brother"-deltagaren Sami Jakobsson får nu en skarp varning från TV4. Detta efter att han använt ett nedsättande ord om romer.


Den 10 februari var det premiär för "Big Brother". 12 deltagare intog huset i Farsta utanför Stockholm, och det är där som de tävlande ska lyckas hålla sig kvar i 100 dagar. Den som vinner får åka hem med en miljon kronor. Men programmet har kantats av skandaler sedan start.

Bara två dagar in så kunde Nyheter24 avslöja att en av deltagarna, den 25-åriga Sami Jakobsson från Köping, har haft kopplingar till högerextremism. Det handlar bland annat om nazitatueringar och vit makt-musik. Nyheter24 kunde även avslöja att han hade gillat sidan Ku Klux Klan Recruitment på Facebook.

Inne i "Big Brother" tog Sami sedan tydligt avstånd från högerextemism.

– Det har att göra med revolt, att man vill gå emot saker och ting. Men egentligen har man inte varit utanför 50-skyltarna, sa Jakobsson.

Sami Jakobsson med 1488 tatuerat på handen. Bildkälla: SVT

Får skarp varning

Nu får Sami en skarp varning av TV4. Detta då han tidigare i veckan skalade ett ägg, blev irriterad och då svor på finska med orden: ”Satana perkele ägg mustalainen”. "Mustalainen" översätts på svenska till ett nedsättande ord om romer.

”Vi har gått igenom det som sagts och utfärdat en skarp varning till Sami”, skriver Joel Bendrik, exekutiv producent för ”Big brother” i ett sms till Aftonbladet.

På "Big Brothers" officiella Instagramkonto är flera tittare förvånade över att Sami bara fick en varning. När Aftonbladet frågar Bendrik varför Sami inte blev diskad efter orden så svarar Bendrik att "det här är Samis första individuella varning".

Kastades ut från "Big Brother"

Två andra deltagare – Kim Kamal och Isabel Pereira – blev utslängda från "Big Brother" med omedelbar verkan efter att de talat nedsättande om judar.

Inne i huset har det även varit en hel del bråk och intriger. Den tidigare deltagaren Patrik "Patzy" Svensson fick en varning efter att han kallat en kvinnlig deltagare för "hora".

Även deltagaren Mergim Feka fick en varning när han kallade en kvinnlig deltagare för "hund" och bad henne "hålla käften".

Under sina fyra veckor inne i huset har Mergim Feka hunnit kalla två kvinnliga deltagare för bland annat "hund", "råtta" och "svin". Bildkälla: TV

I klippet ovan kan du se flera av de skandaler som har skakat "Big Brother" i år.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

1 timme sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

1 timme sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

1 timme sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

3 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

3 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.