Tisdag 30 Nov
Stockholm

Sami Jakobsson varnas i "Big Brother" efter orden om romer

Sami Jakobsson
Sami Jakobsson får en varning efter orden i Big Brother. Foto: TV4

"Big Brother"-deltagaren Sami Jakobsson får nu en skarp varning från TV4. Detta efter att han använt ett nedsättande ord om romer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 10 februari var det premiär för "Big Brother". 12 deltagare intog huset i Farsta utanför Stockholm, och det är där som de tävlande ska lyckas hålla sig kvar i 100 dagar. Den som vinner får åka hem med en miljon kronor. Men programmet har kantats av skandaler sedan start.

Bara två dagar in så kunde Nyheter24 avslöja att en av deltagarna, den 25-åriga Sami Jakobsson från Köping, har haft kopplingar till högerextremism. Det handlar bland annat om nazitatueringar och vit makt-musik. Nyheter24 kunde även avslöja att han hade gillat sidan Ku Klux Klan Recruitment på Facebook.

Inne i "Big Brother" tog Sami sedan tydligt avstånd från högerextemism.

– Det har att göra med revolt, att man vill gå emot saker och ting. Men egentligen har man inte varit utanför 50-skyltarna, sa Jakobsson.

Sami Jakobsson med 1488 tatuerat på handen. Bildkälla: SVT

Får skarp varning

Nu får Sami en skarp varning av TV4. Detta då han tidigare i veckan skalade ett ägg, blev irriterad och då svor på finska med orden: ”Satana perkele ägg mustalainen”. "Mustalainen" översätts på svenska till ett nedsättande ord om romer.

”Vi har gått igenom det som sagts och utfärdat en skarp varning till Sami”, skriver Joel Bendrik, exekutiv producent för ”Big brother” i ett sms till Aftonbladet.

På "Big Brothers" officiella Instagramkonto är flera tittare förvånade över att Sami bara fick en varning. När Aftonbladet frågar Bendrik varför Sami inte blev diskad efter orden så svarar Bendrik att "det här är Samis första individuella varning".

Kastades ut från "Big Brother"

Två andra deltagare – Kim Kamal och Isabel Pereira – blev utslängda från "Big Brother" med omedelbar verkan efter att de talat nedsättande om judar.

Inne i huset har det även varit en hel del bråk och intriger. Den tidigare deltagaren Patrik "Patzy" Svensson fick en varning efter att han kallat en kvinnlig deltagare för "hora".

Även deltagaren Mergim Feka fick en varning när han kallade en kvinnlig deltagare för "hund" och bad henne "hålla käften".

Under sina fyra veckor inne i huset har Mergim Feka hunnit kalla två kvinnliga deltagare för bland annat "hund", "råtta" och "svin". Bildkälla: TV

I klippet ovan kan du se flera av de skandaler som har skakat "Big Brother" i år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela