Onsdag 16 Jun
Stockholm

Isabel Pereiras ord direktsändes i "Big Brother": "Jag hatar judar"

Isabel Pereira i Big Brother
Isabel Pereira i Big Brother. Foto:

"Big Brother"-deltagaren Isabel Pereira sa under dagens livesändning av "Big Brother" att hon hatar judar. "Vi förväntar oss att produktionen reagerar!", säger Judiska Ungdomsförbundet efter att ha sett klippet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Isabel Pereira, 24, är en av deltagarna i årets "Big Brother". Det färgstarka gänget som deltar i det sociala experimentet har bara varit inne i huset i tre dagar och redan har skandalerna avlöst varandra.

I torsdagens livesändning av "Big Brother" så hörs hon prata med deltagaren Kim Kamal. Han berättar om en person som han inte gillar särskilt mycket och säger då "hon var jude". Då svarar Isabel att hon "hatar judar". 

Isabel Pereira säger att hon "hatar judar". Bildkälla: TV4

På Twitter skriver Judiska Ungdomsförbundet i Sverige en hälsning till Isabel. 

"Det är jävligt dumt att vara rasist och säga att man hatar judar i livesändning. Vill man vara öppet rasse så kan man alltid gå med i Sverigedemokraterna. Vi förväntar oss att produktionen reagerar!", skriver de. 

– Såg precis klippet. Tycker som sagt att det är väldigt allvarligt och anser att en person som fäller den typen av uttalanden inte bör få medverka i TV, säger Aron Verständig som är Ordförande för Judiska Centralrådet i Sverige till Nyheter24.

"Antisemitism vanligare än många tror"

Mathan Shastin Ravid är kanslichef på Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA). Han menar att antisemitism är vanligare i Sverige idag än vad många tror. 

Han har inte sett klippet från Big Brother, men menar att uttalandet är anmärkningsvärt.

– Det är klart det är anmärkningsvärt, men det är också ett exempel på att antisemitiska föreställningar och attityder är vanliga i samhället och förekommer i olika sammanhang. Ibland bubblar det upp till ytan, säger Shastin Ravid till Nyheter24.

Andra nazistskandalen på kort tid

Det här är inte den enda nazistskandalen som skakar Big Brother. Under gårdagen kunde Nyheter24 avslöja en av deltagarnas kopplingar till högerextremism och nynazism. 

Detta då Sami Jacobsson, 25, täckte över flera nazistiska tatueringar och tidigare har spridit vit makt-musik och poserat i kläder för vit makt-band.

Sami Jakobsson med 1488 tatuerat på handen. Bildkälla: SVT

Ett av banden som Sami lyssnat på heter Nothung. På Instagram har han delat en bild där han lyssnar på en av deras låtar på Youtube. Siffran 88 – Heil Hitler – lyser på skärmen. 

På Instagram la Sami Jakobsson ut en bild där han lyssnade på Vit makt-bandet Nothung.

En av Nothungs låtar inleds med texten "Mein kampf det är min frukostlektyr" och senare i låten sjunger de "Jag har lampor utav judehud". Mer om det kan du läsa här.

När Nyheter24 når "Big Brothers" pressansvariga Anders Edholm på TV4 så har han precis nåtts av informationen och lovar att återkomma med svar. 

Under torsdagseftermiddagen stod det klart att Isabel kommer att få lämna "Big Brother".

Artikeln uppdateras.

Kommentera
Kopiera länk
Dela